zoeken
+31(0) 40 304 0070bel ons
Contactmail ons
menu

De 5 beste tools om efficiënter te werken binnen Google Tag Manager

Terug naar alle blogberichten

Daag ons uit!

Benieuwd wat we voor jouw online resultaten kunnen doen?

Daag ons uit!
Daag ons uit!
  1. Home
  2. Blog
  3. De 5 beste tools om efficiënter en sneller te werken binnen Google Tag Manager

Google Tag Manager is een hele krachtig tool. Als je het zo vaak gebruikt als ik dat doe ben je waarschijnlijk op zoek naar tools die jouw werk als online marketeer makkelijker maken of bugs sneller opsporen. Hierbij deel ik 5 tools die je daarbij helpen. En het allermooiste is, ze zijn allemaal gratis te downloaden of te gebruiken.

1. Google Tag Assistant

De tool Google Tag Assistant mag natuurlijk niet ontbreken. Deze Google Chrome-extensie is een hele handig tool om jouw implementatie te debuggen. Naast Google Tag Manager is het met deze tool ook mogelijk om Google Ads, Google Analytics en Google Marketing Platform (voorheen Doubleclick) implementaties te controleren. Een van de meest krachtige functies binnen deze extensie is ‘recordings’. Deze functie maakt het mogelijk om een opname te maken tijdens het browsen. In een rapportage ontvang je vervolgens alle ‘hits’ die naar Google Analytics worden gestuurd.

2. Da Vinci Tools

Da Vinci Tools is een Google Chrome-extensie die voor zowel Google Tag Manager als Google Analytics en Google Data Studio verschillende extra mogelijkheden biedt die aan de originele interface worden toegevoegd. De extensie voegt veel ontbrekende functionaliteiten toe die erg handig zijn. Zo kun je makkelijker vanuit je browservenster de ‘preview modus ‘sluiten en heeft het een functie; ‘remember the last container you were on’. Deze functie onthoudt na het verversen van een pagina welke tags er op de vorige pagina werden afgevuurd. Handig bij het debuggen van de knop die je naar een bedankpagina leidt.

3. GTM Copy Paste

De naam zegt het eigenlijk al. Deze Google Chrome-extensie maakt het mogelijk om heel gemakkelijk tags, triggers en variabelen te kopiëren vanuit het een Google Tag Manager-account naar een ander account via de GTM API. Voeg ze simpelweg toe aan je klembord en je bent klaar om ze te kopiëren.

4. Data Layer Inspector +

Data layer Inspector + is een fantastische Google Chrome-extensie. Naast dat je met deze tool gemakkelijk je bugs sneller kan opsporen heeft deze tool een hele handige functie.

Hiermee is het onder andere mogelijk om een container te injecteren in een website en binnen jouw browser alvast te beginnen met de inrichting of bepaalde zaken te testen. Zodoende kun je ook al zonder dat een developer een Google Tag Manager-snippet heeft geplaatst aan de slag.

5. Custom Task builder

Deze tool ontwikkelt door Simo Ahava is bedoeld om makkelijker custom tasks te maken.

Ben je niet bekend met ‘custom tasks’ lees dan eerst zijn blog hierover. Dit is namelijk een vrij geavanceerde functie binnen Google Tag Manager. In een notendop is custom task een methode binnen de Universal Analytics bibliotheek om een JavaScipt-code uit te voeren wanneer de ‘hit request’ naar Google Analytics wordt gestuurd. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kan inzetten. Een paar voorbeelden zijn: voorkomen dat persoonsgegevens in een Google Analytics-hit worden meegestuurd, het automatisch reduceren van ‘hit payload’ en nog vele andere functies.

Hulp nodig?

Hulp nodig om het meeste uit Google Tag Manager te halen? Neem dan contact met ons op.

Blog

Relevant blog posts

3 geavanceerde toepassingen voor Google Tag Manager en Google Analytics

23 juli 2018

Daag jij ons uit voor je volgende project?

Daag ons nu uit!

Op de hoogte blijven van het laatste online nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoek overlay te sluiten.