zoeken
+31(0) 40 304 0070bel ons
Contactmail ons
menu

5 tips voor het optimaliseren van je LinkedIn profiel

Terug naar alle blogberichten
Verzenden
Daag ons uit!
  1. Home
  2. Blog
  3. 5 tips om je LinkedIn profiel te optimaliseren

5 tips om je LinkedIn profiel te optimaliseren

LinkedIn is hét sociale media kanaal voor professionals. In Nederland zijn er al ruim 5,3 miljoen gebruikers. Dit medium biedt veel potentie, maar veel mensen benutten dit nog niet. Mede omdat LinkedIn vaak een beetje vergeten wordt. Zonde, want een geoptimaliseerd LinkedIn profiel is heel waardevol en het hoeft helemaal niet veel tijd te kosten om je profiel goed in te richten. Deze top 5 van tips bieden een goed begin om dit te doen en kosten je nog geen 10 minuten!

  1. Paragrafen sorteren
  2. Paragrafen toevoegen
  3. Content op je homepage beheren
  4. Optimaliseren van de omschrijving van je website in je profiel
  5. Maak je gegevens zichtbaar om je netwerk te vergroten

Voordat je begint

Als het goed is, ga je aan de hand van deze makkelijke tips meteen aan de slag. Voordat je wijzigingen gaat doorvoeren is het handig om updates van jouw profiel uit te zetten. Deze wijzigingen worden dan niet zichtbaar voor je connecties, zodat zij nu geen stroom aan gedateerde informatie over jou te zien krijgen.

Dit kun je heel gemakkelijk doen via Profiel > Profiel bewerken.

Aan de rechterkant zie je het kopje ‘uw netwerk op de hoogte stellen’. Zet deze op Nee.

updates pijl

Dan kun je nu echt beginnen.

Tip 1 Paragrafen sorteren

Naast het wijzigingen en toevoegen van academische prestaties, werkervaring en informatie over jezelf, kun je deze blokken ook sorteren. Iemand die net van school komt kan zo meer nadruk leggen op zijn academische prestaties en als je al een aantal jaren werkervaring hebt, wil je dat als eerste tonen.
Om de paragrafen te sorteren, klik je op de paragraaf die je wilt verschuiven. Als je de muis ingedrukt houdt, kun je het blok slepen naar de plek waar jij hem wilt.

paragrafen sorteren pijl

Tip 2 Paragrafen toevoegen

Als je een LinkedIn profiel aanmaakt, zijn er al een aantal standaard paragrafen die je kunt invullen, zoals samenvatting, ervaring, opleiding, etc. Maar als je bijvoorbeeld vrijwilligerswerk doet, wil je misschien wel dat die ervaring veel duidelijker naar voren komt. Dat kan door de paragraaf ervaring in vrijwilligerswerk toe te voegen.
Onder je persoonlijke gegevens, staan een aantal blokken. Als je klikt op meer weergeven, krijg je allerlei paragrafen te zien. Nu kun je toevoegen wat je wilt.

Paragrafen toevoegen pijl

Tip 3 Content op je homepage beheren

Ook op LinkedIn zie je constant updates voorbij komen. Deze kun je filteren, zodat je alleen informatie ziet van bedrijven en/of connecties die jij interessant vindt. Hiermee creëer je een homepage met, voor jou, alleen maar relevante en belangrijke informatie.
Om dit te wijzigen ga je naar Account en instellingen > Privacy en instellingen > profiel. Hier kun je allerlei opties bewerken voor de meldingen die je krijgt en die jij zichtbaar wilt maken of verbergen.

hompagina beheren stap 1 pijl
hompagina beheren stap 2

Tip 4 Optimaliseren van de omschrijving van je website in je profiel

In je profiel kun je een website of blog toevoegen. Het is belangrijk om hiervan een goede beschrijving te hebben. Dit is belangrijk voor je ranking in de Google-zoekresultaten en zorgt voor een geoptimaliseerde weergave van je profiel. Als je de tekst niet zelf instelt, worden standaard omschrijvingen gebruikt van LinkedIn.
Om het aan te passen ga je naar Profiel > Profiel bewerken > contactgegevens.

Contactgegevens pijl

Klik vervolgens op het berwerk icoontje achter de website. Als je voor de optie Anders kiest, kun je zelf een omschrijving invullen.

bedrijfswebsite

Tip 5 Maak je gegevens zichtbaar om je netwerk te vergroten

Met je LinkedIn profiel wil je je professionele netwerk vergroten. Dat gaat niet lukken als je je profiel hebt ingesteld op anoniem. Anoniem spieken op andermans profiel, draagt niet bij aan het starten van nieuwe connecties of professionele relaties. Even aanpassen dus.

Dit doe je via Privacy en instellingen (zie tip 3) > Profiel > Selecteren wat anderen zien wanneer u hun profiel bekijkt.

Deze wijzigingen kosten je maar een paar minuten de tijd en kunnen veel opleveren. Succes!

Bron: DutchCowboys

Blog

Relevant blog posts

TikTok Advertising: hoe jouw merk een ster kan worden

29 juni 2022

Online Marketing Update september: 3 tips waar je als marketeer op in moet spelen

8 oktober 2021

Daag jij ons uit voor je volgende project?

Daag ons nu uit!

Op de hoogte blijven van het laatste online nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoek overlay te sluiten.