zoeken
+31(0) 40 304 0070bel ons
Contactmail ons
menu
  1. Home
  2. Blog
  3. Adverteren op beschermde merken in Adwords
In de online wereld zijn er regels opgesteld wat betreft het adverteren op beschermde merken. Het adverteren op beschermde merken in Adwords levert niet te allen tijde merkinbreuk op. Maar wanneer overtreed ik nou die grens en wanneer ben ik goed bezig?

Adverteren in Google Adwords

Binnen de Google omgeving zijn er restricties wat betreft adverteren op beschermde merken in Adwords. Het gebruik van beschermde merken is hier in bepaalde gevallen toegestaan. Vooral als het merk niet in de advertentie wordt genoemd, zal er niet snel sprake zijn van inbreuk. Wordt er gebruik gemaakt van beschermde merknamen in de advertentie als generieke term, om een klasse of categorie van producten en/of diensten aan te duiden, dan is er sprake van merkinbreuk. Of als de adverteerder probeert te profiteren van de aantrekkingskracht, de reputatie of het prestige label hiervan, of wanneer de adverteerder voordeel probeert te behalen uit de commerciële inspanning die de houder van het merk heeft verricht om het imago van dat merk te creëren en in stand te houden, dan worden de regels ook overtreden.   Wel mogen merknamen worden opgenomen in de zoekwoorden die de adverteerder wilt markeren in zijn campagne. Vorig jaar, september 2010, heeft Google deze wetten versoepeld en kan ook uw advertentie verschijnen als u bijvoorbeeld het zoekwoord: Nike schoenen heeft opgenomen in uw keywords. Er zijn dus mogelijkheden voor het adverteren op beschermde merken in Adwords, echter raden wij u aan zich goed in te lezen en te laten informeren om te zien of u plannen aan de gestelde criteria voldoen.

Het geluk van de officiële reseller

Er zijn uitzonderingen wat betreft het adverteren op beschermde merken in Adwords. Officiële resellers van het desbetreffende merk mogen, na toestemming van het merk, wel de naam in de advertentie plaatsen. Bij het bouwen van de campagne kunt u aangeven of u hiervoor in aanmerking wilt komen. Google zal verifiëren of u daadwerkelijk een officiële reseller bent en zodoende zullen zij u toegang verlenen tot deze mogelijkheid. In het onderstaande voorbeeld ziet u hoe u het adverteren op beschermde merken in de Adwords editor kunt activeren: adverteren beschremde merken aan

Blog

Relevant blog posts

10 e-mailmarketing tips voor de feestdagen

17 oktober 2019

Daag jij ons uit voor je volgende project?

Daag ons nu uit!

Op de hoogte blijven van het laatste online nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoek overlay te sluiten.