zoeken
+31(0) 40 304 0070bel ons
Contactmail ons
menu

Accelerated Mobile Pages AMP

Terug naar alle blogberichten
Inschrijven
Daag ons uit!
  1. Home
  2. Blog
  3. Wat zijn Accelerated Mobile Pages?

Wat zijn Accelerated Mobile Pages?

AMP (Accelerated Mobile Pages) zijn sinds februari 2016 zichtbaar in de mobiele zoekresultaten van Google te herkennen aan het AMP icoontje amp . Eerst voor nieuwspagina’s, maar ondertussen ook voor e-commerce en andere pagina’s.

AMP op nu.nl

Wat is AMP?

AMP staat voor Accelerated Mobile Pages oftewel versnelde mobiele pagina’s. Het is een open source initiatief ontwikkeld door Google om webpagina’s direct zonder wachttijd weer te geven op mobiele apparaten. Dit wordt voornamelijk bereikt door een uitgeklede versie van het origineel te laten zien zonder alle elementen die de laadtijd van een pagina nadelig beïnvloeden. Dit resultaat wordt vervolgens opgeslagen in de cache van Google. Bij elkaar kan dit voor zo’n 85% snellere laadtijd zorgen.

Waarom is AMP belangrijk?

Zoals iedereen weet zorgt een snellere laadtijd voor een betere user experience van de website. Uit onderzoek blijkt dat 40% van de bezoekers de website verlaat als deze niet binnen 3 seconde is ingeladen. Snelheid is hierbij dus duidelijk van invloed op de conversie van de website.

Volgens John Mueller van Google is AMP op dit moment niet van invloed op de positie in de zoekresultaten. Maar uit steekproeven die we bij Happy Idiots hebben gedaan blijkt dat de top pagina’s in mobiele resultaten van Google vaak wel een AMP pagina hebben. Dit komt waarschijnlijk omdat snelheid altijd al een ranking factor is geweest en zal blijven. Daarnaast is het vaker zo dat de top pagina’s meer en beter werken aan het vindbaar worden van hun website en deze websites dus eerder nieuwe ontwikkelingen omarmen en toepassen op hun website.

Hoe implementeer ik AMP voor mijn website?

Is je website een WordPress website dan zijn er een aantal plugins om mee te starten. Bijvoorbeeld de AMP plugin van Automattic om een eenvoudige AMP configuratie te doen. Combineer dit met Glue for Yoast SEO & AMP voor de beste SEO instellingen.

Wil je een stapje verder gaan met bijvoorbeeld formulieren of social media buttons zul je in de officiële AMP documentatie moet duiken. Invest Online kan je ook ondersteunen met de implementatie hiervan.

Als laatste is het altijd belangrijk om de website te valideren bij de Google AMP testing tool.

Blog

Relevant blog posts

Friends of Search 2022

6 juli 2022

Verbod Google Analytics wegens schending AVG

25 januari 2022

Daag jij ons uit voor je volgende project?

Daag ons nu uit!

Op de hoogte blijven van het laatste online nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoek overlay te sluiten.