zoeken
+31(0) 40 304 0070bel ons
Contactmail ons
menu
  1. Home
  2. Black hat SEO
Valsspelers kom je tegen in vrijwel elke tak van sport. Helaas zijn er ook tal van deze valsspelers, de black hat SEO’ers, actief binnen de zoekmachine optimalisatie wereld. Maar hoe spelen zij vals? Welke technieken gebruiken deze “slimmeriken” eigenlijk en wat zijn de straffen die op deze online misdaad staan? In dit artikel zullen deze vragen opgehelderd worden en laat ik inzien dat het spreekwoord: “Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald hem wel” ook hier zijn naam eer aan doet!

Wat is black hat SEO?

Kort gezegd, black hat SEO is het toepassen van technieken die tegen de richtlijnen ingaan van de zoekmachine en waarmee je een hogere ranking binnen deze omgeving realiseert. In Nederland zal dit dus voornamelijk om het speelveld van Google gaan, gezien het feit dat zij veruit de grootste speler zijn in Zoekmachine Nederland. Veel SEO specialisten zien black hat praktijken niet als illegaal, omdat zij vinden dat de zoekmachine niet de “online wet” bepaalt. Maar op het moment dat je ervoor kiest binnen zo’n omgeving actief te willen zijn, kies je er sociaal gezien, toch ook voor te dealen met de spelregels die gehanteerd worden?

Top 5 black hat technieken

  • De meest voor de hand liggende is het toepassen van verborgen tekst/links. Bij deze black hat truc is de tekstkleur en/of linkkleur gelijkwaardig aan de achtergrond kleur of worden deze buiten het gezichtsveld geplaatst.
  • Cloaking. Cloak staat voor dekmantel, dekmantel staat voor verberging. Oftewel een techniek waarbij de Google crawler om de tuin wordt geleid. Door het toepassen van bepaalde technieken krijgt deze crawler een andere pagina te zien dan dat de bezoeker te zien krijgt.
  • Twitter Bombing is een nieuwe rage in de wereld van duistere internet praktijken. Middels deze black hat techniek wordt er in een zeer korte periode honderden tot duizenden dezelfde berichten gepost, veelal door een bot in gang gezet. In dit bericht staat dan een link naar de gewenste website! Leuk bedacht, maar helaas zullen zowel Google als Twitter hier een gepaste straf voor geven.
  • Link Farming is het genereren van een groot aantal links naar een gewenste pagina. Dit gebeurt vanaf een pagina met een linkstructuur, waar dus alleen maar links aan te treffen zijn. Middels deze techniek bouw je snel een link popularity op. Echter wordt dit door de zoekmachine als ongewenst beschouwd en zal je hier op den duur voor gestraft worden.
  • Keyword stuffing is een techniek die al lang bekend is, maar tot op heden nog steeds wordt toegepast. Door het plaatsen van teveel keywords in je content, waardoor de inhoud onduidelijk en irrelevant wordt. Voor de bezoeker uiterst vervelend, vandaar dat deze black hat techniek ook bestraft wordt door de zoekmachine!
Naast deze technieken worden er nog tal van mogelijkheden aangeboden die ervoor zorgen dat een website snel, schadelijk en strafbaar hoger zal ranken.

Waarom?

Er is in elke markt altijd een groep aanwezig die met zo min mogelijk inspanning zoveel mogelijk resultaat wilt behalen. Dit gekoppeld aan een beperkt moraal, leiden tot ingenieuze ideeën waarmee er op relatief efficiënte wijze voordeel behaald kan worden. Gezien het feit dat de kans groot is dat je niet á la minute wordt gestraft, kunnen deze technieken dus rendabel zijn. Voor de daredevils onder ons kan dit dus interessant zijn! Voor zolang het zal duren..

Waarom niet?

Bij alle zoekmachines gaat het om de kwaliteit en relevantie. Daarom stellen zij regels op om dit, in hoe ver dat mogelijk is, te kunnen waarborgen. Black hat technieken zijn niet ontwikkeld om het de zoeker makkelijker te maken, maar zijn de wereld in geholpen om het de aanbieder gemakkelijker te maken. Niet de juiste visie en deze handelswijze is in tegenspraak met de regels van de omgeving waarin je graag actief wilt zijn! Doe je het wel en denk je de zoekmachines te kunnen blijven omzeilen, dan zal je vroeg of laat ontmaskerd worden en de straf moeten dragen die je wordt opgelegd. Veelal is dit een penalty, flinke degradatie in de ranking, of een ban, uitsluiting van weergave in de zoekresultaten. Wij van Invest Online zijn niet gecharmeerd van deze black hat technieken en zijn hier dan ook uiterst waakzaam op. We adviseren dan ook uw website niet te vertegenwoordigen met deze technieken. Vroeg of laat zal je hiervoor gestraft worden! ..Keep it real, and play fair!

Blog

Relevant blog posts

Wat is het en hoe werkt het?

10 oktober 2019

Daag jij ons uit voor je volgende project?

Daag ons nu uit!

Op de hoogte blijven van het laatste online nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoek overlay te sluiten.