zoeken
+31(0) 40 304 0070bel ons
Contactmail ons
menu

Boost je omzet: koppel MailChimp aan jouw Lightspeed of Magento 2 webshop

Terug naar alle blogberichten
Daag ons uit!
  1. Home
  2. Blog
  3. Boost je omzet: Koppel MailChimp aan je Lightspeed of Magento 2 webshop

Wist je dat Mailchimp een hoop integratiemogelijkheden en koppelingen biedt? Zo ook voor je Lightspeed of Magento 2 webshop. Wat de voordelen van deze koppelmogelijkheden zijn, lees je in dit blog. Nieuwsgierig? Lees dan verder.

MailChimp

De ESP (E-mail service provider) waar iedereen weleens van gehoord heeft. En bij een bekende naam als MailChimp hoort natuurlijk ook een groot aantal mogelijkheden, ook op het gebied van koppelingen. MailChimp biedt namelijk ontzettend veel standaard integraties aan, waardoor je relatief eenvoudig je Google Analytics account, social media kanalen en website kunt koppelen. De laatste optie zoomen we op in. We vertellen je over de koppeling van Content Management Systemen (CMS) voor webshops; Lightspeed en Magento 2.

Magento 2 & Lightspeed


Beide systemen zijn ontzettend populair bij webshops en mede daarom dacht MailChimp: “Laten we daar een kant en klare integratie voor maken, die slechts met een aantal klikken te installeren is!” Welke opties komen er dan voor jou als marketeer met een Magento of Lightspeed shop beschikbaar? Hieronder vind je enkele mogelijkheden en functies die Mailchimp biedt.

Welke functies zijn er beschikbaar zodra je de Magento of Lightspeed hebt gekoppeld?

Functie 1: ‘E-commerce tracking and reports’

Je e-mail rapportages  worden verrijkt met e-commerce data, zo krijg je in MailChimp direct de omzet per mail te zien. Maar ook op database-niveau wordt dit toegepast, je ziet namelijk per klant in je database wat zijn/haar totale omzet is en welke producten hij/zij heeft gekocht in jouw shop.

Functie 2: ‘Purchase activity segmentation’

Dit is een uitbreiding van de filters voor je segmenten. Er komen extra filters, die gebaseerd zijn op e-commerce data, beschikbaar. Hierdoor kun je klanten in segmenten plaatsen op basis van hun aankoopgedrag. Denk bijvoorbeeld aan klanten die dit jaar al 10 orders hebben geplaatst (VIP klanten), of klanten die meer dan € 500 hebben besteed. Zie het screenshot hiernaast voor alle mogelijkheden.

Functie 3: ‘Product content block’

In je e-mails heb je de beschikking over een nieuw blok: het product contentblock. Deze maakt het makkelijk om de producten van je webshop te tonen in je e-mail. Je zoekt in dit blok het product van je webshop door het ingeven van de productcode en MailChimp laadt alle bijbehorende gegevens in, welke je overigens zelf nog helemaal kunt aanpassen.

Functie 4: ‘Product Recommendation content block’

Wederom een nieuw blok en tegelijkertijd een leuke om toe te voegen aan je e-mails. Dit blok toont producten aan de klant die hij/zij waarschijnlijk ook interessant vindt op basis van de orderdata die MailChimp nu van die klant heeft. Mailchimp heeft hier een algoritme voor ontwikkeld.

Functie 5: ‘Promo Code content block’

Dit blok staat direct gekoppeld met couponcodes die je in bijvoorbeeld Magento hebt aangemaakt. Dit maakt het eenvoudig om de code te tonen in je e-mail met bijbehorende condities, zoals de geldigheidsduur van de code. De styling van dit blok is volledig aanpasbaar, zodat je de code extra goed kunt laten opvallen!

Functie 6: Abandoned shopping cart e-mail

Als we binnen e-mailmarketing spreken over de ‘omzetmakers’, dan komt deze campagne vrijwel altijd als eerste aan bod! De abandoned shopping cart campagne zorgt er voor dat mensen een e-mail ontvangen met een vriendelijke reminder dat zij een gevulde winkelmand op jouw website hebben achtergelaten.

Door deze slim in te richten (ons advies is om méér dan één e-mail op te nemen in de campagne) kun je een aantal van deze mensen vaak overhalen om alsnog hun bestelling af te ronden. Ze hebben immers al interesse getoond, dus deze mail(s) moeten barrières om niet te kopen wegnemen.

Functie 7: ‘Product retargeting email’

Deze functie is wat breder dan de abandoned shopping cart. Deze campagne stuurt mensen een mail die een bepaald product hebben bekeken, maar geen aankoop hebben gedaan. Met een e-mail kun je vervolgens deze klanten retargeten met de vraag of ze het product wat ze hebben bekeken interessant vinden. Of je plaatst een aantal recommendations in een nieuwsbrief om wellicht hun interesse te opnieuw te wekken.

En nog veel meer …

Buiten de standaardfuncties hierboven, die bij de koppeling automatisch toegevoegd worden, zijn er met wat creativiteit ontzettend veel andere mogelijkheden. Een aantal voorbeelden:

  • Het belonen van je loyale klanten. 

Door de nieuwe segmentatie-opties kun je jouw VIP-klanten nu ook filteren in je database. Richt bijvoorbeeld een trigger in, die afgaat op het moment dat iemand 5 bestellingen bij je heeft geplaatst. Je kunt deze klant een dag later een mail versturen waarin je degene beloont.

  • Reminders o.b.v. product met doorlooptijd

Heb jij producten in je webshop met een bepaalde doorlooptijd? Denk dan aan bijvoorbeeld week-, maand-, of jaarabonnementen of producten waar je maximaal een week, maand of jaar mee kunt doen. Stel dan voor klanten die deze producten kopen triggers in, zodat ze aan het eind van die doorlooptijd een e-mail ontvangen met daarin: ‘Wordt het niet eens tijd om opnieuw [product X] te kopen?’

  • De niet-terugkerende-klant

Aan de hand van de filtering kun je uiteraard ook zien wanneer iemand na een bepaalde periode niet meer terugkomt om een product bij jou te kopen. Heeft de klant zijn laatste aankoop bijvoorbeeld 6 maanden geleden geplaatst? Stel dan een trigger in om de klant te heractiveren middels een e-mail.

  • Altijd hetzelfde product

Klanten die slechts één product kopen in jouw webshop. Je zult ze vast hebben. Hoe leuk is het als je specifiek die klanten nou eens een speciale actie toestuurt gebaseerd op dat ene product?

Samengevat


Zoals je ziet, zijn er ontzettend veel opties die je direct kunt gebruiken na het koppelen van je webshop. Wil je hier ook mee aan de slag? Neem dan contact met ons op en laat onze e-mailmarketing specialisten jouw MailChimp account koppelen aan jouw Magento 2 of Lightspeed webshop. Of wil je aan de slag met de mogelijkheden die na het koppelen vrijkomen om jouw omzet te verhogen? Je weet ons dan nu te vinden!

Happy nog vragen?

Voel je vrij om contact met ons op te nemen. We informeren je graag en helpen je verder!

Verzenden

Blog

Relevant blog posts

15 nominaties bij de Dutch Search Awards ’21

4 november 2021

De klant centraal: hoe je klant voorkeuren écht inzet en de privacy waarborgt

1 september 2021

Daag jij ons uit voor je volgende project?

Daag ons nu uit!

Op de hoogte blijven van het laatste online nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoek overlay te sluiten.