zoeken
+31(0) 40 304 0070bel ons
Contactmail ons
menu

Bumper ads innovatie op gebied van video advertising

Terug naar alle blogberichten
Daag ons uit!
  1. Home
  2. Blog
  3. Bumper ads innovatie op gebied van video advertising

Uw producten of merk bekend maken door middel van online video? Er zijn tal van mogelijkheden om dit te doen. Facebook en Instagram bieden de mogelijkheid om filmpjes in uw tijdlijn te plaatsen en promoten, andere social mediakanalen hebben weer andere mogelijkheden. Een van de bekendste kanalen is YouTube. Hét kanaal van Google waar men eindeloos video’s kan kijken en uploaden.

Wat we al even kunnen én doen

Het is al even mogelijk om met video’s te adverteren op YouTube, vaak met goede resultaten! Er zijn meerdere mogelijkheden om advertenties te plaatsen, een mogelijkheid is tussen de zoekresultaten wanneer u een zoekopdracht plaatst, te zien in dit voorbeeld:

De meest voorkomende vorm van advertenties op YouTube zijn de advertenties die vóór een video geplaatst worden. Na 5 seconden krijgt de gebruiker de mogelijkheid om de advertentie te beëindigen (skippable), soms moet de advertentie afgekeken worden (non-skippable), dit duurt maximaal 20 seconden. Onderstaand een voorbeeld van een skippable advertentie.

De volgende stap in online video adverteren bij Google

Bumper Ads: de nieuwste ontwikkeling op gebied van video adverteren in YouTube. Het werkt voor de gebruiker hetzelfde als de ‘non-skippable’ variant, maar dan met één groot verschil: deze duren maximaal 6 seconden. Voor de adverteerder verandert er meer, je kan alleen CPM bieden (kost per duizend vertoningen).

Waarom zou je Bumper Ads gebruiken? Google zelf gelooft dat deze minder ‘irriteert’ dan de normale non-skippable advertenties, hiermee wordt de ‘viewing experience’ een stuk prettiger. Google adviseert ons om deze mogelijkheid vooral te gebruiken voor awareness doelstellingen met een korte maar memorabele boodschap.

Wij denken dat Google met de Bumper Ads een goede zet heeft gedaan. Het geeft adverteerders weer een nieuwe mogelijkheid om de potentiële klant te bereiken waarbij ook aan de ‘experience’ van de gebruiker is gedacht. Zes seconden is voldoende om een boodschap over te brengen en de kosten om een video van 6 seconden te maken zijn minder dan een van 20 seconden over het algemeen. Hiermee heeft Google het adverteren met video weer iets laagdrempeliger gemaakt.

Wanneer de creatieve marketeer in ons loskomt hebben we direct toffe ideeën! Door de korte boodschap kunnen we heel doelgericht een doelgroep bereiken, hiermee kan goed ingespeeld worden op acties/aanbiedingen, offline campagnes of de lancering van een nieuw product, dienst, type/merk of gelijke.

Wanneer een bestaande YouTube campagne actief is kunnen we de Bumper Ads slim inzetten met remarketing. Hierdoor creëren we dezelfde mogelijkheid als televisiereclames ons bieden. Als eerste ziet de gebruiker een lange advertentie, later die dag ziet diezelfde persoon een kortere video (de bumper ad), gericht op de wenselijke conversie.

Wil je meer weten over Bumper Ads, online met video adverteren of eens sparren over video adverteren voor jouw merk? Neem gerust contact met ons op!

Blog

Relevant blog posts

De KPI’s om het succes van je videocampagne te meten

21 oktober 2020

Daag jij ons uit voor je volgende project?

Daag ons nu uit!

Op de hoogte blijven van het laatste online nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoek overlay te sluiten.