zoeken
+31(0) 40 304 0070bel ons
Contactmail ons
menu

Custom intent targeting op YouTube en Google Display

Terug naar alle blogberichten

Daag ons uit!

Benieuwd wat we voor jouw online resultaten kunnen doen?

Daag ons uit!
Daag ons uit!
  1. Home
  2. Blog
  3. Custom intent targeting op YouTube en Google Display

De targetingmogelijkheden binnen het YouTube- en Google Display-netwerk zijn de afgelopen jaren al flink toegenomen. Google maakt het met ‘custom intent targeting’ nóg een stuk interessanter. Voorheen was het al mogelijk om te targetten en affiniteitsdoelgroepen te gebruiken. Maar tegenwoordig kun je zelfs een aangepaste doelgroep aanmaken op basis van de zoekwoorden en URL’s die je potentiële klanten bezoeken. Klinkt gaaf toch? In dit blog vertel ik er meer over.

Custom intent targeting is sinds eind 2017 beschikbaar in de nieuwe interface van Google AdWords, toen nog voor het Google Display netwerk. Onlangs is dit ook beschikbaar voor YouTube-campagnes (daar moet je wel voor worden gewhitelist). Belangrijk is dat we eerst duidelijk omschrijven wat custom intent targeting precies is.

Met ‘aangepaste intentiedoelgroepen’ oftewel custom intent kunnen er doelgroepen aangemaakt worden rondom een ideale doelgroep voor je bedrijf of klant. Google stelt ons in staat om vooraf gedefinieerde doelgroepcategorieën en mensen te bereiken op het moment dat ze een aankoopbeslissing nemen. Voor YouTube- en display-campagnes kunnen er aangepaste intentiedoelgroepen gemaakt worden door trefwoorden en URL’s in te voeren die betrekking hebben op producten en services die de ideale doelgroep onderzoekt. Dit doen ze door het gebruik van Google en het bezoeken van andere websites of apps.

Belangrijk voor ons als specialisten is om te weten hoe deze doelgroepen worden opgebouwd.

Custom Intent op basis van zoekwoorden

Het is belangrijk voor ons als specialisten om te weten hoe de doelgroepen met Custom Intent worden opgebouwd. Op deze manier verstaan we beter de doelgroep, kunnen we onze klanten goed informeren en kunnen we de juiste begeleiding bieden met betrekking tot het creëren van beeldmateriaal.

Met Custom Intent worden doelgroepen samengesteld op basis van ‘broad match’ zoekwoorden binnen Google Search en YouTube. Dit houdt in dat Google de doelgroep samengesteld wordt op basis van vergelijkbare zoekwoorden, synoniemen, meervoudsvorm en enkelvoudsvorm. ‘Broad match’ is ook wel de breedste vorm van adverteren genoemd in het zoeknetwerk van Google.

Custom intent op basis van URL’s

Naast de targetingmogelijkheden op zoekwoorden is het ook mogelijk om custom intent in te zetten op URL’s. Het is van belang dat er URL’s in de aangepaste intentiedoelgroepen zijn opgenomen die aansluiten op de dienst of het product dat je wil promoten middels Google Display of YouTube. Denk hierbij aan blogs met informatie over de dienst of het product of aan websites van concurrenten die een zelfde soort dienst aanbieden of product verkopen.

Het is niet zo dat de mensen die in de aangepaste intentiedoelgroep worden opgenomen daadwerkelijk deze websites hebben bezocht. Google kijkt naar het overkoepelende onderwerp/thema.

Tip: Maak verschillende aangepaste intentiedoelgroepen voor verschillende categorieën, producten of diensten. Zo kan Google ook gerichter de uitingen tonen aan de juiste doelgroep. Zorg ook dat er specifieke uitingen gecreëerd worden voor de verschillende categorieën, producten of diensten.

Waar kan je aangepaste intentiedoelgroepen aanmaken?

Dat is een hele goede vraag! Dit kan alleen in de nieuwe interface van Google. Wil je dus een aangepaste intentiedoelgroep aanmaken, switch dan even naar de nieuwe interface.

Ga vervolgens naar ‘Doelgroepbeheer’:

Klik op ‘Aangepaste doelgroepen’:

Klik vervolgens op ‘Aangepaste intentie’:

Vervolgens kan hier een aangepaste intentiedoelgroep aangemaakt worden op basis van zowel zoekwoorden als URL’s.

Conclusie

Custom intent is ontzettend interessant om te gebruiken voor het YouTube- en het Google Display netwerk. Het is wel belangrijk dat er specifieke aangepaste intentiedoelgroepen worden gemaakt en dat de creaties van het beeldmateriaal hier ook op worden aangepast om het maximale uit de YouTube- en display-campagnes te halen.

Heb je meer vragen over custom intent? Of wil je graag hulp bij het opzetten van custom intent campagnes. Twijfel dan niet en neem contact met ons op!

Blog

Relevant blog posts

40+‘ers bereiken via YouTube? Gebruik ‘custom intent’ voor targeting!

15 juni 2018

Daag jij ons uit voor je volgende project?

Daag ons nu uit!

Op de hoogte blijven van het laatste online nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoek overlay te sluiten.