zoeken
+31(0) 40 304 0070bel ons
Contactmail ons
menu

De Happy 5 van juni: must read online marketing-artikelen

Terug naar alle blogberichten

Daag ons uit!

Benieuwd wat we voor jouw online resultaten kunnen doen?

Daag ons uit!
Daag ons uit!
  1. Home
  2. Blog
  3. De Happy 5 van juni: must read online marketing artikelen
Nieuw op het Happy Idiots blog: een maandelijkse post met daarin de 5 opvallendste, interessantste en leukste online marketing artikelen. Allemaal met een korte inleiding, zodat je weet wat je kunt verwachten. Zo weet je zeker dat je up-to-date bent van alle online marketing ontwikkelingen.

must read online marketing artikelen

De Happy 5 van juni

Over onder andere e-mail marketing, nieuwe advertentie formaten en het einde van auteursfoto’s in de SERP.

1. Wat is het beste tijdstip voor e-mailverzendingen?1d

Op Marketingfacts schrijft Natalie Gierveld over open- en clickrates, de beste tijdstippen voor je mailings en de verschillen tussen b2b mailings en b2c mailings. Denk je bijvoorbeeld dat b2b mails vaker worden geopend in het weekend of doordeweeks?

2. Wat wordt de opvolger van de display banner?2d

In dit uitgebreide artikel op Emerce beschrijft Evan Gelders hoe traditionele display banners langzaam maar zeker worden verdrongen door nieuwe, meer op mobile gerichte advertentieformaten. Een ‘must read’ voor iedereen die met online advertenties bezig is.

3. Google Announces the End of Author Photos in Search: What You Should Know3d

Google Authorship zorgde er de laatste jaren voor dat er soms foto’s in de Google zoekresultaten werden getoond. Op Moz.com schrijft Cyrus Shephard over de – voor sommigen schokkende – aankondiging van Google dat auteursfoto’s gaan verdwijnen uit de zoekresultaten. 4. Google stopt met ondersteuning van Internet Explorer 94d Dit was begin juni groot nieuws in Adwords land, en nu echt relevant: Google Adwords stopte op 30 juni met het ondersteunen van IE9 (dan weet je waar het aan ligt als je niet in je campagnes kon). Lees er meer over in het artikel op DutchCowboys. 5. Taglines: belangrijker dan je denktNaamloos Nathan Veenstra bespreekt op MarketingMed het belang van goede taglines (zoals wij ‘gek van online effect’ hebben). Handig: in de reacties geeft Nathan ook tips en antwoord op vragen.

En voor wie interesse heeft in content marketing, hier nog een bonus read.

Bonus: De marketingafdeling van 2020

Steeds vaker hoor je dat bedrijven ook uitgevers moeten zijn: uitgevers van goede content. In dit artikel op Frankwatching.nl gaat Bob Oord in op de werkelijke uitvoering hiervan, door de vraag te beantwoorden: ‘Welke rollen komen er dan bij in een bedrijf dat ook uitgever is?’

Blog

Relevant blog posts

Conversiekillers op je website

14 juli 2022

Mailchimp Customer Journey Builder: wat kun je ermee?

7 juli 2022

Friends of Search 2022

6 juli 2022

Daag jij ons uit voor je volgende project?

Daag ons nu uit!

Op de hoogte blijven van het laatste online nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoek overlay te sluiten.