- Home
- Blog
- De Happy 5 van juni: must read online marketing artikelen
Nieuw op het Happy Idiots blog: een maandelijkse post met daarin de 5 opvallendste, interessantste en leukste online marketing artikelen. Allemaal met een korte inleiding, zodat je weet wat je kunt verwachten. Zo weet je zeker dat je up-to-date bent van alle online marketing ontwikkelingen.

De Happy 5 van juni
Over onder andere e-mail marketing, nieuwe advertentie formaten en het einde van auteursfoto’s in de SERP.
Op Marketingfacts schrijft Natalie Gierveld over open- en clickrates, de beste tijdstippen voor je mailings en de verschillen tussen b2b mailings en b2c mailings. Denk je bijvoorbeeld dat b2b mails vaker worden geopend in het weekend of doordeweeks?
In dit uitgebreide artikel op Emerce beschrijft Evan Gelders hoe traditionele display banners langzaam maar zeker worden verdrongen door nieuwe, meer op mobile gerichte advertentieformaten. Een ‘must read’ voor iedereen die met online advertenties bezig is.
Google Authorship zorgde er de laatste jaren voor dat er soms foto’s in de Google zoekresultaten werden getoond. Op Moz.com schrijft Cyrus Shephard over de – voor sommigen schokkende – aankondiging van Google dat auteursfoto’s gaan verdwijnen uit de zoekresultaten.
4. Google stopt met ondersteuning van Internet Explorer 9
Dit was begin juni groot nieuws in Adwords land, en nu echt relevant: Google Adwords stopte op 30 juni met het ondersteunen van IE9 (dan weet je waar het aan ligt als je niet in je campagnes kon). Lees er meer over in het artikel op DutchCowboys.
5. Taglines: belangrijker dan je denkt
Nathan Veenstra bespreekt op MarketingMed het belang van goede taglines (zoals wij ‘gek van online effect’ hebben). Handig: in de reacties geeft Nathan ook tips en antwoord op vragen.
En voor wie interesse heeft in content marketing, hier nog een bonus read.
Steeds vaker hoor je dat bedrijven ook uitgevers moeten zijn: uitgevers van goede content. In dit artikel op Frankwatching.nl gaat Bob Oord in op de werkelijke uitvoering hiervan, door de vraag te beantwoorden: ‘Welke rollen komen er dan bij in een bedrijf dat ook uitgever is?’