zoeken
+31(0) 40 304 0070bel ons
Contactmail ons
menu
  1. Home
  2. Facebook krijgt een nieuwe advertentiemogelijkheid
Namelijk; Canvas. Facebook blijft vernieuwen met de mogelijkheden om te adverteren en in deze tijd moet je ook wel. De mogelijkheden zijn nu al bijna eindeloos op Facebook en naast de opties die je al kent; promoted posts, standaard advertenties en carrousel advertenties, kun je binnenkort ook een canvas maken.

Wat is een canvas?

Middels een canvas creëer je een screenwide advertentie die je kunt voorzien van afbeeldingen, video's en CTA buttons. Je kunt het zien als een soort van interactieve pagina binnen Facebook. Je kunt in een canvas scrollen tussen meerdere afbeeldingen, waardoor je voor de gebruiker een echte beleving creëert. De canvas kun je zowel naar de zijkanten scrollen als naar boven en beneden. Bij een canvas is het echt belangrijk dat het visueel sterk en interessant is. Canvas_Facebook

Hoe maak ik het?

Het grote voordeel van een canvas is dat het ten alle tijden aanpasbaar is. Hierdoor is ook het aanmaken ervan wat anders dan je gewend bent. De optie om een canvas te maken zal te vinden zijn onder het menu-item Publicatieopties. Je maakt dan in eerste instantie een document aan en kiest het thema. Hierna zijn alle onderdelen voor het canvas toe te voegen. Je kunt het dus zo uitgebreid maken als je wilt. Onderdelen die je bijvoorbeeld kunt gebruiken zijn:
  • Kop: Dit is de afbeelding die permanent bovenaan de canvas komt te staan.
  • Foto: Een enkele afbeelding die je extra kunt toevoegen.
  • Knop: Dit is een CTA-button, waar een link achter zit.
  • Carrousel: Zoals je gewend bent van een carrousel advertentie, kun je hier ook een reeks 'kaarten' toevoegen die zichtbaar worden als men naar links bladert. Deze kaarten bevatten links. Hier hoeft dus geen knop op.
  • Tekstblok: Hier zou je eventueel nog extra tekst in kwijt kunnen met uitleg.
  • Video: In deze ruimte binnen je canvas wordt een video vertoond.

Een canvas publiceren

Een canvas maak je dus los aan. Deze moet je nog wel aan je advertentie toevoegen. Als je canvas is voltooid voorziet Facebook je van een link. Deze moet je bij Website-URL plakken als je de advertentie maakt. De advertentie maak je op zoals je gewend bent, kies hierbij wel voor de opties Klikken naar website of Websiteconversie. En stel bij Bestemming de pagina in waar het canvas aan gekoppeld is. De advertentie komt er ook zoals elke andere advertentie uit te zien. Alleen opent nu het canvas als je op de advertentielink klikt (plaats dus geen url in het bericht boven de link. Daar kan je de URL van het canvas niet plaatsen en dan heb je kans dat een deel van je verkeer het canvas mist). And you're ready to go! Advertentie met canvas Op dit moment is Facebook nog aan het testen en zijn er een aantal gelukkigen die hier al gebruik van kunnen maken. Uiteraard zit het gros hiervan in Amerika, waar de functie al wordt gebruikt door een aantal grote merken. Wanneer het precies in Nederland beschikbaar is, wordt nog niet gecommuniceerd. Nog heel even wachten dus! Tegen de tijd dat de functie zal uitrollen en je wilt hier gebruik van maken of als je er vragen over hebt, helpen wij je hier graag mee!

Blog

Relevant blog posts

Wat is het en hoe werkt het?

10 oktober 2019

Daag jij ons uit voor je volgende project?

Daag ons nu uit!

Op de hoogte blijven van het laatste online nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoek overlay te sluiten.