zoeken
+31(0) 40 304 0070bel ons
Contactmail ons
menu

Get inspired: wat is contentmarketing?

Terug naar alle blogberichten

Daag ons uit!

Benieuwd wat we voor jouw online resultaten kunnen doen?

Daag ons uit!
Daag ons uit!
  1. Home
  2. Blog
  3. Get inspired: wat is contentmarketing?

Misschien een beetje een verouderde uitspraak, maar content is (nog steeds) king. Met ijzersterke content maak je van je bezoeker je fan, groei je uit tot autoriteit op je vakgebied en creëer je brand awareness. Reden genoeg om contentmarketing te omarmen in je strategie! Onze copywriter Jalou verwelkomt je in de wereld van contentmarketing.

Contentmarketing in het kort

Laten we beginnen bij het begin, want wat is contentmarketing eigenlijk? In een notendop: relevante en aantrekkelijke content creëren en distribueren, precies op maat voor de doelgroep(en). Een langetermijnstrategie gebaseerd op het opbouwen van een sterke relatie met je doelgroep. Met overtuigende content maak jij namelijk écht het verschil. Pak jij dit goed aan, dan maak je van een prospect een klant, van een klant een fan en van een fan een ambassadeur. Dus, waar wacht je nog op?

Daar pluk jij de vruchten van

Zoals je misschien wel leest steek ik de voordelen van contentmarketing niet onder stoelen of banken, maar bij deze nog één keer de pro’s op een rij:

  • Je bent online beter vindbaar
  • Je maakt een groeispurt door in naamsbekendheid, bezoekers en conversies
  • Je groeit, als je het écht goed doet, uit tot autoriteit op je vakgebied
  • Contentmarketing is een investering waar je lang van profiteert

Speel in op de customer journey

Online marketing staat of valt met goede content. Een échte must is dan ook dat de content in een bepaalde behoefte voorziet en antwoord geeft op de vraag van de bezoeker. Dit is afhankelijk van de fase in de customer journey: een oriënterende bezoeker heeft een andere behoefte dan een bezoeker die al bijna over gaat op kopen. Weet jij de behoefte van de bezoeker te bevredigen en hem te boeien? Good job! Dit is dé manier voor het opbouwen van een relatie met je doelgroep. Onderhoud je deze relatie goed en ben je daarin consistent? Dan zie je, voor je het weet, een stijging in je leads en conversies en schiet het aantal merktrouwe volgers als paddenstoelen uit de grond.

Creëer structuur met het 3H-model

Klakkeloos, zonder plan de campagne content creëren is not the way to go. Doe je dat wel, dan is met regelmaat online aanwezig zijn best wel lastig. Heb je even geen tijd, dan schiet je eigen contentmarketing er namelijk snel bij in. Daarom werken wij met het 3H-model, gecreëerd door Google. Deze 3H’s staan voor Hero-, Hub- en Hygiëne-content en zorgen ervoor dat je het jaar rond aanwezig bent met relevante content.

hero-hub-hygiene

Hero-content zet je een paar keer per jaar in en is content waar je bezoeker héél enthousiast van wordt. Hiermee bouw je in een korte tijd bezoekersmassa op. Denk aan grote, indrukwekkende campagnes met veel impact.

Hub-content werkt als trigger om het merk te volgen. Het is terugkerende content en is gericht op engagement en doelgroepbinding. Denk aan wekelijkse blogs en Dilemma op Dinsdag.

Hygiëne-content zet je dagelijks in en onderhoudt een stabiele stroom bezoekers. Dit is content waar bezoekers zelf naar zoeken, zoals FAQ’s, productinformatie etc.

Slim, die verschillende soorten content, maar hoe zorg je er nou voor dat je door het jaar heen met alle 3 de soorten content aanwezig bent? Lang leve de contentkalender! Dit is de rode draad van je contentmarketingstrategie en zorgt voor regelmaat en consistentie.

hero hub hygiene

Beware voor de contentmarketing pitfalls

Contentmarketing draait niet om kwantiteit

Zoals voor zoveel dingen geldt: kwaliteit weegt, ook bij contentmarketing, zwaarder dan kwantiteit. Smijt de kennis die je hebt niet zomaar in het rond, maar zorg voor structuur en relevantie voor je doelgroep. Ben jij een kei in het creëren en publiceren van grote hoeveelheden content zonder te weten of er wel behoefte aan is? Dan is de kans van slagen van je contentmarketingstrategie erg klein en dat zou zonde zijn.

Blokkeer tijd in je agenda!

Wij herkennen dit probleem zelf natuurlijk ook: je eigen contentmarketing onderhouden blijft al snel achter wanneer het druk is op kantoor. Het werk voor die ene klant is toch echt belangrijker dan die blogpost die je zou schrijven voor de website. Toch zien bedrijven het belang van contentmarketing steeds meer in en is het dus zaak contentmarketing niet meer te behandelen als ondergeschoven kindje. Neem het op in je agenda en blok er tijd voor zodat je de ruimte hebt om je contentkalender op te volgen.

Sharing = caring ?

Na het schrijven van een blog of het maken van een whitepaper ben je klaar. The job is done en je gaat weer verder met je alledaagse werk. Maar niet heus. Belangrijk is dat je je kennis deelt met je netwerk, op een slimme manier. Dus, deel die interessante blogpost op je social media voor naamsbekendheid en laat je volgers het werk doen door interactie uit te lokken. Of laat bezoekers een whitepaper downloaden voor extra leads.

Rapporteer de successen van contentmarketing

Zoals ik hierboven al benoem is je eigen contentmarketing vaak een ondergeschoven kindje. Hierdoor is het vaak moeilijk om intern het belang van contentmarketing boven water te krijgen. Het rapporteren van het succes helpt hierbij: laat zien wat contentmarketing voor jouw bedrijf oplevert. Op deze manier groeit het belang en zullen de medewerkers hier zelf aan willen bijdragen.

Hulp nodig bij je contentmarketing?

Wil je aandacht besteden aan je contentmarketing, maar zit je met je handen in het haar omdat je geen idee hebt waar je moet beginnen? Geef ons dan snel een belletje,we helpen je graag!

Blog

Relevant blog posts

Contentcreatie: de infographic

26 april 2017

Daag jij ons uit voor je volgende project?

Daag ons nu uit!

Op de hoogte blijven van het laatste online nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoek overlay te sluiten.