zoeken
+31(0) 40 304 0070bel ons
Contactmail ons
menu
  1. Home
  2. Google AdWords Marketing
Met Google AdWords marketing bestaat de mogelijkheid voor bedrijven om direct extra bezoekers te trekken naar de website. Met een gedegen advertentiecampagne is ieder bedrijf in staat om meer bezoekers te trekken op gerelateerde zoektermen. Verkoopt u bijvoorbeeld kinderkleding online? Dan bent u vast geïnteresseerd in extra bezoekers op zoekwoorden als 'kinderkleding kopen' of 'webshop kinderkleding'. Met Google AdWords marketing heeft u de mogelijkheid om via het veilingsysteem van Google AdWords te adverteren op die termen. Uw advertentie wordt direct getoond wanneer iemand in Google zoekt op die zoektermen. Geen inspanningen om hoger te komen in de organische resultaten, geen lange termijn strategieën bedenken. Met Google AdWords marketing kunt u direct starten en kunt u direct resultaat zien.

Voordelen Google AdWords marketing

De voordelen van Google AdWords marketing zijn groot. Hier een kleine opsomming van de belangrijkste voordelen:
  1. U kunt direct starten met adverteren. Een Google AdWords account aanmaken, een goede campagneopbouw neerzetten, selectie van de juiste zoektermen, het maken van goede en pakkende advertenties en zorgen voor de juiste instellingen en u bent klaar om te adverteren. Binnen een paar uur bent u al zichtbaar met uw advertentie op de zoektermen waarop u graag gevonden wilt worden.
  2. Target uw gebied waar u graag gevonden wilt worden. Dit is zeer interessant voor bedrijven die hun diensten of producten alleen aanbieden in een bepaalde regio. AdWords biedt de mogelijkheid om alleen die specifieke regio te targetten. Bezoekers uit die regio krijgen alleen de advertenties te zien.
  3. Meetbaarheid. Het is (nog steeds) een medium bij uitstek waarbij je zelf de meetbaarheid in de hand hebt. Je betaalt per klik op je advertentie en zo kan je met diverse meetcodes uitstekend terugrekenen of het aantal kliks die je hebt getrokken ook de waarde heeft behaald wat je wilt. De baten moeten voor de kosten uit gaan bij Google AdWords marketing.
  4. Nog meer target mogelijkheden. Target bijvoorbeeld alleen de de werkdagen tussen 9.00 en 17.00 met uw advertenties als de verkoop of aanvraag van uw product of dienst die u aanbiedt sterk afhankelijk is van de bereikbaarheid van uw bedrijf.
  5. Oneindige mogelijkheid om bezoekers te trekken. U kunt iedere zoekterm ingeven waarop u wilt adverteren. Mits dit binnen de beleidsbepalingen van Google AdWords blijft wordt uw advertentie op die zoektermen getoond. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om te adverteren op imitatie (nep) producten.
  6. Vergroten van uw naamsbekendheid. U kunt zich voorstellen dat wanneer een potentiele klant bij diverse zoekopdrachten uw naam/advertentie ziet staan dat uw naamsbekendheid zal vergroten. Dit heeft weer een positief effect op andere marketingkanalen die u inzet.

Hoe Google AdWords marketing in te zetten?

Google AdWords marketing inzetten kan op twee manieren. Enerzijds kunt u het rustig opbouwen door eerst 'af te tasten' met een aantal geselecteerde zoekwoorden. Bij succes kunt u de set zoekwoorden uitbreiden en meer gaan bieden waardoor u met een betere positie van de advertentie ook meer bezoekers zult gaan trekken. Bezoekers klikken meer op de bovenste advertenties namelijk. En met meer zoekwoorden heeft u een grotere trefkans dan men uw advertentie ziet. Anderzijds kunt u direct een groter reclamebudget uittrekken voor Google AdWords marketing en op basis van die bezoekers die u dan trekt lering trekken welke zoekwoorden wel en niet interessant zijn. Immers, op basis van die goede meetbaarheid, heeft u de mogelijkheid om te zien welke zoektermen wel en niet geleid hebben tot een aanvraag of verkoop. Afhankelijk van hoe snel u wilt gaan scoren met Google AdWords zult u moeten afwegen welke optie het beste is voor u.
Wij vertellen u graag vrijblijvend meer over de voordelen en het inzetten van Google AdWords marketing.  Bij interesse, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.

Blog

Relevant blog posts

Wat is het en hoe werkt het?

10 oktober 2019

Daag jij ons uit voor je volgende project?

Daag ons nu uit!

Op de hoogte blijven van het laatste online nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoek overlay te sluiten.