zoeken
+31(0) 40 304 0070bel ons
Contactmail ons
menu

Belangrijke Google Analytics Update!

Terug naar alle blogberichten
Verzenden
Daag ons uit!
  1. Home
  2. Blog
  3. Belangrijke Google Analytics Update!

Belangrijke Google Analytics Update!

Breaking news in Google land, een Google Analytics Update! Google heeft weer eens een wijziging doorgevoerd, ditmaal in de terminologie binnen hun rapportages. Zo zijn de termen “Bezoeken” en “Unieke bezoekers” omgetoverd tot “Sessies” en “Gebruikers”. Op zich niet zo heel gek, want de termen “Bezoeken” en “Unieke bezoekers” hadden veel van elkaar weg.
Data_1
In bovenstaande screenshot zijn de veranderingen te zien. De belangrijkste reden voor deze aanpassing is dat Google de Bezoekers Web Metric en de Actieve Gebruikers App Metric heeft gebundeld onder dezelfde naam. Voor deze samenvoeging was het van belang om consistente terminologie te gebruiken zodat deze voor alle rapportages in Analytics te gebruiken is.
Google legt hiermee de focus meer op gebruikers en de sessies i.p.v. de alomoude bezoeken en bezoekers. Voorheen was het te gemakkelijk om je te concentreren op bezoeken, omdat dat vrijwel overal werd vermeld, en vaak werd gelijkgesteld aan het verkeer. Maar dat was iets te kort door de bocht. Met deze verandering voelen sessies iets (en terecht) gebagatelliseerd, terwijl de term gebruikers meer persoonlijk aanvoelt. Met andere woorden, de verandering in terminologie moet webmasters helpen zich meer richten op het verkrijgen van gebruikers i.p.v. het verkrijgen van het verkeer.

Wat verandert er voor mij?

Wellicht is het even wennen deze nieuwe termen te gebruiken, omdat we allemaal gewend zijn aan de oude terminologie. Maar deze aanpassing maakt het onderscheid tussen Sessies en Gebruikers wel makkelijker te begrijpen dan het onderscheid tussen bezoeken en bezoekers. Technisch gezien verandert er niet zo veel. Er zijn verder ook geen handelingen nodig om dit binnen je eigen omgeving om te zetten.
Een officiële post is vorige week op Google+ geplaatst

Blog

Relevant blog posts

8 Psychologische tips om websitebezoekers te beïnvloeden

30 maart 2021

Daag jij ons uit voor je volgende project?

Daag ons nu uit!

Op de hoogte blijven van het laatste online nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoek overlay te sluiten.