zoeken
+31(0) 40 304 0070bel ons
Contactmail ons
menu

Gratis advertentietegoed voor MKB-bedrijven

Terug naar alle blogberichten
Daag ons uit!
  1. Home
  2. Blog
  3. Gratis Google Ads-advertentietegoed voor MKB-bedrijven

Google wil graag MKB-bedrijven helpen die het door de coronacrisis moeilijk hebben, door gratis advertentietegoed te verstrekken met een totale waarde van $ 340 miljoen, dat tot eind 2020 gebruikt kan worden voor toekomstige advertentie-uitgaven op Google Ads-platforms (Google Zoeken, Display Netwerk en YouTube). Dit is een aanvulling op de $15 miljoen aan geldbeurzen die Google.org al verstrekt aan non-profitorganisaties zodat MKB-bedrijven deze financiële uitdaging aan kunnen. Het doel hiervan is om MKB-bedrijven steun en solidariteit te tonen, terwijl ze het contact met klanten blijven onderhouden.

Kom jij in aanmerking?

MKB-bedrijven komen hiervoor in aanmerking als ze 10 van de 12 maanden van 2019 en in januari en februari van 2020 met een Google Ads-account geld hebben uitgegeven. Tevens dien je rechtstreeks via Google of via een partner (reclamebureau of een derde partij die Google-Ads accounts beheert namens andere merken of bedrijven) te adverteren en je te houden aan het advertentiebeleid. Elk bedrijf dat hiervoor in aanmerking komt krijgt advertentietegoed. Heb je een MCC met meerdere accounts, dan krijgt elk account dat in aanmerking komt een advertentietegoed. 

Vanaf eind mei wordt het advertentietegoed in fases geïmplementeerd. Klanten die in aanmerking komen krijgen een melding en zien het advertentietegoed vanzelf in hun Google Ads-account. De hoogte van het advertentietegoed is afhankelijk van eerdere Google Ads-uitgaven, land en valuta waarin het bedrijf en het Google Ads-account zijn ingesteld. Het tegoed moet vóór 31 december 2020 worden gebruikt. 

Hoe kan Happy Idiots je hiermee helpen?

Wanneer wij jouw account beheren dan zullen wij de komende maanden goed in de gaten houden of we een melding zien van gratis advertentietegoed. Wanneer het gratis advertentietegoed is geïmplementeerd zullen we een plan maken zodat we het advertentietegoed vóór 31 december 2020 op de best mogelijke manier inzetten. We hebben echter geen invloed op de beslissing van Google om het advertentietegoed te verstrekken. Nog geen klant bij Happy Idiots, maar wil je wel graag (nog) succesvoller worden met online advertising of hoop je snel weer op het niveau te zijn van vóór de coronacrisis? Neem dan contact met ons op!

Verzenden

Blog

Relevant blog posts

Alle ins en outs over Google’s nieuwe advertentievorm

3 juni 2019

Daag jij ons uit voor je volgende project?

Daag ons nu uit!

Op de hoogte blijven van het laatste online nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoek overlay te sluiten.