zoeken
+31(0) 40 304 0070bel ons
Contactmail ons
menu

Happy Leads bouwt data-driven customer journeys met Datatrics

Terug naar alle blogberichten
Daag ons uit!
  1. Home
  2. Blog
  3. Happy Leads bouwt data-driven customer journeys met Datatrics

Steeds meer van onze klanten willen serieuze stappen maken met personalisatie binnen de customer journey. Dat juichen wij natuurlijk alleen maar toe! Om onze klanten hier verder bij te ondersteunen zijn we samen met ons zusje Happy Idiots een samenwerking aangegaan met Datatrics.

Met Datatrics kunnen we gebruik maken van alle data die bij onze klanten aanwezig is. Heel eenvoudig koppel je verschillende databronnen aan het platform van Datatrics. Met de informatie die daaruit ontstaat kunnen we website, e-mailmarketing en social media advertising personaliseren. En dat niet alleen: Het algoritme van Datatrics vertelt ook nog eens in welke koopfase iemand zit en met welke boodschap we hem/haar het beste kunnen benaderen. Superhandig!

Datatrics koppelt standaard met meer dan 120 kanalen, waaronder Magento, Lightspeed en Prestashop voor je webshop, Copernica, Spotler (Mailplus) en Clang voor je e-mailmarketing en allerlei verschillende kanalen voor je advertenties. Het mooie is dat Datatrics ook informatie over weer, verkeer en demografische gegevens uit openbare bronnen ophaalt en die combineert met de data die je zelf hebt. Hiermee creëer je een ontzettend uitgebreid profiel van je (potentiële) klant en zijn/haar gedrag.

Maar wat kun je daar nou mee? Doordat Datatrics meet in welke fase van de customer journey iemand zit, kun je precies bepalen welke content je het beste voor die persoon kunt aanbieden. Iemand in de Think-fase is vanzelfsprekend op zoek naar andere informatie dan iemand in de Do-fase. Gecombineerd met de beïnvloedingsprincipes van Cialdini die worden bepaald door het algoritme, weet je ook meteen hoe je die persoon het beste kunt overtuigen. In theorie kun je zo al je marketinguitingen op maat gaan inrichten voor je doelgroep. En dat helemaal geautomatiseerd!

Deze organisaties zetten Datatrics al in om personalisatie binnen de customer journey toe te passen. De ervaring is dat gebruikers van Datatrics binnen 3 maanden na ingebruikname een gemiddelde stijging van 15% op hun conversieratio behalen. Wil je weten hoe het voor jou kan werken? Laat het mij dan weten via jean-pierre@happyhorizon.com of +31 (0)40 24 619 91.

Blog

Relevant blog posts

Inactieve database? Ga voor een reactivatiecampagne!

16 juli 2020

Daag jij ons uit voor je volgende project?

Daag ons nu uit!

Op de hoogte blijven van het laatste online nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoek overlay te sluiten.