zoeken
+31(0) 40 304 0070bel ons
Contactmail ons
menu

Het inhaakseizoen is begonnen: tijd voor contentcreatie

We geven je een aantal tips. Haak je aan?

Terug naar alle blogberichten
Daag ons uit!
 1. Home
 2. Blog
 3. Het inhaakseizoen is begonnen: tijd voor contentcreatie

Als de laatste maanden van het jaar zijn aangebroken, is het inhaakseizoen voor content marketeers begonnen. Of je nu e-mailmarketing, social media of andere tool wilt inzetten, het is slim om in te spelen op de belangrijke dagen die eraan komen.

Wat is een inhaker en hoe doe ik dit?

Binnen de marketing betekent inhaken dat je jouw marketinguitingen laat meebewegen op een speciaal moment. Je haakt in op een belangrijke dag. Om dit te kunnen doen bekijk je het aanbod aan speciale dagen en het aanbod van je eigen bedrijf of merk. Is er een makkelijke link te leggen tussen beide? Top! Dan kan je deze belangrijke dag of misschien zelfs de hele maand gebruiken voor het opzetten van relevante content en speciale marketingaanbiedingen.

Voorbeeld 1:
Je hebt een webshop in kleding. Singles Day (11 november) is voor jou een leuke dag om op in te haken. Want met de kleding uit je webshop zorg je dat de singles goed voor de dag komen.

Voorbeeld 2:
Jouw organisatie richt zich op kinderen of ouders van kinderen. Dan zijn de intocht van Sinterklaas en Sinterklaasavond natuurlijk belangrijke momenten om op in te haken. Ook als je lekkernijen verkoopt kun je deze belangrijke momenten natuurlijk niet aan je neus voorbij laten gaan. Want wie zoet is krijgt lekkers, toch?

Let op!

Het is in sommige gevallen verstandig om al ruime tijd vooraf in te spelen op een belangrijke dag of moment. Want waarom alleen marketing inzetten op bijvoorbeeld Sinterklaasavond zelf, als iedereen vér voor dat moment al zijn inkopen doet. Let dus op dat je op tijd begint met inhaken om zo de hele maand jouw verkoop te stimuleren, in plaats van maar één dag.

Welke belangrijke dagen staan er nog op de planning voor 2020?

De maanden november en december staan erom bekend dat ze veel belangrijke marketingmomenten en feestdagen met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan Black Friday of Cyber Monday en natuurlijk Sinterklaas, Kerstmis en oud en nieuw. Houd onderstaande lijstje goed bij de hand wanneer je je contentplannen voor komende maanden uitstippelt:

November

 • Hele maand: Movember
 • 11 november: Singles Day
 • 14 november: Intocht Sinterklaas
 • 19 november: Internationale Mannendag
 • 25 november: Thanksgiving
 • 26 november: Black Friday (lees hier overige tips!)
 • 29 november: Cyber Monday (lees hier overige tips!)

December

 • 5 december: Sinterklaas/Pakjesavond
 • 19 december: Start kerstvakantie
 • 21 december: Kortste dag van het jaar
 • 24 december: Kerstavond
 • 25-26 december: Kerst
 • 31 december: Oudejaarsdag
 • 01 Januari: Nieuwjaarsdag + nieuwjaarsduik

Het hele jaar door inhaken?

Gelukkig kunnen we niet alleen in de laatste 2 maanden van het jaar inhaken op speciale dagen. Dit kan het gehele jaar door! Denk bijvoorbeeld eens aan Valentijnsdag, Pasen of de start van de zomer. Maar kijk ook eens naar de iets minder bekende dagen in de lijst zoals Nationale Pindakaasdag, Eet Geen Dierendag of (jaja!) de Internationale dag van het naakt tuinieren. Wellicht zijn die dagen ook een leuk moment voor jouw bedrijf om op in te haken.

Happy nog vragen?

Heb je hulp nodig bij het inhaken op speciale dagen of zoek je iemand die jouw bedrijf het gehele jaar door van content of marketinginvullingen kan voorzien? We helpen je graag!  Neem contact met ons op of vul onderstaand formulier in.

Verzenden

Blog

Relevant blog posts

Get inspired: wat is contentmarketing?

15 maart 2019

Daag jij ons uit voor je volgende project?

Daag ons nu uit!

Op de hoogte blijven van het laatste online nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoek overlay te sluiten.