zoeken
+31(0) 40 304 0070bel ons
Contactmail ons
menu

Voldoen aan de nieuwe privacy wet AVG is eigenlijk eenvoudig

Terug naar alle blogberichten
Verzenden
Daag ons uit!
  1. Home
  2. Blog
  3. Hoe voldoe je aan de AVG wetgeving?

Hoe voldoe je aan de AVG wetgeving?

Informatie over klanten is voor ondernemers heel waardevol. Immers: hoe meer je weet over jouw klant, hoe gerichter je deze klant kunt benaderen om jouw producten en diensten aan te bieden. Maar mag je zomaar alles vragen en gebruiken?

Per 25 mei 2018 is er een nieuwe wet die geldt in de hele Europese Unie: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze AVG moet zowel bedrijven als consumenten duidelijkheid verschaffen omtrent het opslaan en gebruiken van persoonsgegevens: een klant moet worden geïnformeerd over wat er met zijn persoonsgegevens gebeurt, en dat allemaal in eenvoudige en duidelijke taal. Ook voor het vastleggen van personeelsgegevens gelden nieuwe regels.

Onduidelijkheden en risico’s

De nieuwe wetgeving roept nog veel vragen op. De wet is nieuw en nieuwe regels kunnen op diverse manieren worden uitgelegd. Het is dan ook van belang dat bedrijven zich goed laten informeren. Veel bladen en internetsites schrijven over de nieuwe wet, maar er is nog weinig concrete en juiste informatie te vinden. En voor elk bedrijf of instelling is de situatie uniek. Er is veel mogelijk, indien het maar op de juiste manier geregeld wordt.

De specialisten op het gebied van IT- en privacyrecht van De Haan Advocaten & Notarissen kunnen vaak in een kort, vrijblijvend gesprek al aangeven wat voor jouw onderneming de aandachtspunten zijn. Met een paar kleine aanpassingen kun je vervolgens door met ondernemen, zonder boetes te riskeren.

AVG Quick Scan


Blijkt de situatie ingewikkelder in elkaar te steken, dan kunnen zij met hun speciale Quick Scan beoordelen of je als ondernemer aan de nieuwe wetgeving van de AVG voldoet. Ze voeren eerst een nulmeting uit: wat is de huidige situatie binnen de onderneming? Welke persoonsgegevens worden verzameld en op welke manier worden deze verwerkt? Hierna overleggen ze met jou als ondernemer over welke kant je op wilt. Welke gegevens wil je verzamelen? Voor welk doel? En hoe zorg je voor de juiste toestemming van de betrokkene? Voor jou als ondernemer moet het inzichtelijk worden welke gegevens verwerkt worden, welke gegevens u wilt verwerken en welke voorwaarden daarbij horen. Als dit duidelijk is, kan dit in een organisatie worden geïmplementeerd. 


Om het jou gemakkelijk te maken kun je je nú aanmelden voor een gratis, vrijblijvende telefonische afspraak met AVG-specialist Jasper Gevers. Telefonisch doorlopen ze een checklist. Met de uitkomsten maakt De Haan Advocaten & Notarissen een risico-inventarisatie van de aandachtspunten in jouw organisatie met betrekking tot de AVG. Mocht dat nodig zijn, dan kunnen ze in jouw organisatie voor een bedrag van € 1750,- excl. BTW een Quick Scan uitvoeren, waarin ze samen met jou de aandachtsgebieden verder in kaart brengen. De uitkomst van de Quick Scan is een plan van aanpak waarmee je jouw organisatie AVG-proof maakt. Zo weet je op heel korte termijn voor een vast bedrag wat je moet doen om 25 mei klaar te zijn voor de AVG.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het in kaart brengen en doorvoeren van de noodzakelijke wijzigingen voor jouw bedrijf? Hiervoor ontwikkelde De Haan Advocaten & Notarissen de AVG Quick Scan. Wil je meer weten over de AVG Quick Scan? Je kunt via onderstaand formulier een terugbelverzoek indienen bij de AVG-specialist Jasper Gevers. Telefonisch doorloopt hij met jou een checklist. Met de uitkomsten wordt een risico-inventarisatie gemaakt van de aandachtspunten in jouw organisatie met betrekking tot de AVG.
AVG Quickscan ›

Blog

Relevant blog posts

Verbod Google Analytics wegens schending AVG

25 januari 2022

Daag jij ons uit voor je volgende project?

Daag ons nu uit!

Op de hoogte blijven van het laatste online nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoek overlay te sluiten.