zoeken
+31(0) 40 304 0070bel ons
Contactmail ons
menu

Laat je bedrijf meer opvallen met Google Posts!

Terug naar alle blogberichten
Verzenden
Daag ons uit!
 1. Home
 2. Blog
 3. Laat je bedrijf meer opvallen met Google Posts!

Ben jij bekend met Google My Business, ook wel bekend als Google Mijn Bedrijf? Dan moet je je zeker eens verdiepen in de nieuwe update Google Posts. Met Google Posts heb je als bedrijf de mogelijkheid om actuele informatie zoals acties, evenementen en nieuws direct zichtbaar te maken in de zoekresultaten.

Wat moet je weten over Google Posts?

Wist je dat Google Posts in eerste instantie werden ingezet als kandidaatupdates van de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten? De zo genoemde “Candidate Cards” stelden presidentskandidaten in de gelegenheid campagne te voeren via Google.

Candidate Cards voorloper van Google Posts

In maart 2016 zorgde Google ervoor dat óók lokale bedrijven in de VS deze “Business Cards” konden toepassen. Vandaag de dag zijn ze (eindelijk! ?) toe te passen voor alle bedrijven met een Google Mijn Bedrijf account!

Om gebruik te kunnen maken van Google Posts heb je dus een Google Mijn Bedrijf account nodig. Heb je deze nog niet? Dan kun je het eenvoudig en gratis aanmaken via business.google.com. Heb je al wel een Google Mijn Bedrijf account? Lees dan snel verder om erachter te komen wat je met Google Posts kan en hoe je een Post aanmaakt.

Wat kun je met Google Posts?

Zoals in het begin van dit artikel al duidelijk werd kun je met Google Posts content direct zichtbaar maken wanneer men zoekt naar jouw bedrijf in Google. Zo’n Post verschijnt dan in het blok met de contactgegevens, locatie, reviews etc. van je bedrijf aan de rechterkant. Wanneer je bijvoorbeeld op “Invest Online” zoekt zie je de zogenoemde Snippet staan met daarin ook de Google Posts die zijn geplaatst.

Google Posts van Invest Online

De informatie die je kunt delen in de Google Posts zijn:
• Events
• Acties en kortingen
• Producten en diensten
• Nieuws
• Mededelingen (denk hierbij bijvoorbeeld aan: alleen zaterdag 8 juli tot 21.00 uur open, deze week een speciale gast aanwezig, nu tijdelijk een ander telefoonnummer, etc.)

Door slim gebruik te maken van Google Posts kun je als bedrijf de conversie flink verhogen.

Google zou Google niet zijn om jou dan ook inzicht te geven in het aantal views en kliks van de Posts. Op deze manier kun je goed meten wat voor een type Posts voor jouw bedrijf goed werken.

Hoe maak je een Google Post?

Nu duidelijk is wat je met Google Posts kunt voor jouw bedrijf, laten we je graag stap voor stap zien hoe je een Google Post aanmaakt.

 1. Log in bij Google Mijn Bedrijf.
 2. Klik in het menu op “Berichten”.

Google mijn bedrijf inloggen
3. Klik op “schrijf je Post”.

Schrijf je Post Google mijn Bedrijf
4. Voeg tekst en een opvallende afbeelding toe aan je Post.

5. Maak gebruik van een knop met een passende Call to Action.

Post aanmaken in Google Mijn Bedrijf
6. Klik op “voorbeeld” om vervolgens je post te zien en het te publiceren.

Voorbeeld en publiceren Google Posts

11 tips voor het gebruiken van Google Posts!

Nu je weet wat een Google Post is en hoe je een Post aanmaakt, ben je natuurlijk benieuwd hoe je een goede post maakt. Om het iets gemakkelijker te maken hebben we 10 nuttige tips voor je opgesteld:

 • Tip 1: Vermeld de bedrijfsnaam niet in een Google Post. Deze wordt namelijk automatisch bij een Post vermeld.
 • Tip 2: Schrijf een titel van ongeveer 5 woorden. De titel van een Google Posts telt een maximum van 58 karakters.
 • Tip 3: Bepaal voor jezelf een duidelijk doel van de Post zoals: informeren, overtuigen, activeren, amuseren etc. Hiermee kun je makkelijker een pakkende tekst schrijven over het onderwerp van je Post. Laat de bezoeker snel nieuwsgierig worden zodat hij op je Post klikt.
 • Tip 4: De ideale lengte van een Google Post is tussen de 150 en 300 woorden.
 • Tip 5: Laat jouw Post opvallen met afbeeldingen. Zorg ervoor dat afbeeldingen bij een Google Post een minimaal formaat van 344×344 pixels bevatten. De ideale afmeting is 720×720 pixels.
 • Tip 6: Verwerk de Unique Selling Points van jouw bedrijf in de Posts.
 • Tip 7: Gebruik niet te veel uitroeptekens of hoofdletters, dit wordt sneller gezien als spam.
 • Tip 8:  Maak in de Post gebruik van een sterke Call to Action. Zo trigger je bezoekers sneller om op je post te klikken.
 • Tip 9: Speel in op de behoefte van je (potentiële) klanten. Als je weet wat een klant wilt of naar zoekt, trek je makkelijker de aandacht.
 • Tip 10: Plaats regelmatig nieuwe Posts; ze blijven namelijk maar 7 dagen zichtbaar (met uitzondering op events).
 • Tip 11: Standaard worden de url’s van de opgegeven pagina’s niet apart gemeten.  Gebruik daarom handmatig UTM-codes waarmee je de url kan ‘taggen’ om in Google Analytics zuivere data binnen te krijgen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de tool Campaign Url Builder van Google.

Meer weten over Google Posts?

Heb je ondanks deze uitleg en tips hulp nodig bij het opstellen van een Google Post? Of lukt het je zelf niet om Google Mijn Bedrijf up-to-date te houden? Wij helpen je er graag bij. Neem contact met ons op om de mogelijkheden eens te bespreken. De koffie staat klaar!

Blog

Relevant blog posts

Friends of Search 2022

6 juli 2022

Verbod Google Analytics wegens schending AVG

25 januari 2022

Daag jij ons uit voor je volgende project?

Daag ons nu uit!

Op de hoogte blijven van het laatste online nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoek overlay te sluiten.