zoeken
+31(0) 40 304 0070bel ons
Contactmail ons
menu

Mailchimp Customer Journey Builder

Gebruik je Mailchimp en wil je een automation campagne opzetten? Check dan dit blog!

Terug naar alle blogberichten
Daag ons uit!
  1. Home
  2. Blog
  3. Mailchimp Customer Journey Builder: wat kun je ermee?

Voor veel ondernemers is beginnen met e-mail automation een grote stap. Waar en hoe start je? Voor deze ondernemers is er de Customer Journey Builder van Mailchimp. Deze builder, die beschikbaar is naast de reguliere (klassieke) automation builder, kenmerkt zich vooral door de intuïtieve interface en vele mogelijkheden. Met de Drag & Drop-editor stel je binnen enkele minuten een simpele flow op. Er zijn zelfs standaard flows te importeren. Waar wacht je nog op?

Maar ook ondernemers die gebruik maken van de klassieke automation raden we aan over te stappen. Onze verwachting is dat de klassieke automation steeds verder naar de achtergrond verdwijnt en uiteindelijk wordt uitgefaseerd. Heb je dus nog flows in de klassieke journey draaien? Dan adviseren we om deze om te bouwen naar de Customer Journey Builder.

In deze blog vertellen we alles over de mogelijkheden van de Customer Journey Builder, hoe hij werkt en geven we je enkele praktische tips mee.

De customer journey flow

De naam verklapt het eigenlijk al. In de Customer Journey Builder kun je op een (visuele) kaart de klantreis én touchpoints voor een subscriber bepalen. Mailchimp laat je deze flow met behulp van een Drag & Drop-editor vormgeven. Dit werkt op dezelfde intuïtieve manier als bij de campagne builder. 

Tip: Zorg dat je de juiste audience(lijst) selecteert als je een nieuwe customer journey aanmaakt. Het is namelijk niet mogelijk om deze later aan te passen. 

Om van de meeste functies binnen de Customer Journey Builder gebruik te kunnen maken, adviseren we je om je webshop aan Mailchimp te koppelen. Als je daarna ook je e-commerce data synchroniseert, kun je customer journeys opzetten op basis van specifieke productaankopen, orderwaarde, frequentie en/of een combinatie van deze condities. Dat maakt de mailflow nóg persoonlijker en nóg relevanter voor je klanten.

Startpunt kiezen

Startpunt kiezen

Bij het aanmaken van een customer journey kun je uit verschillende startpunten (triggers) kiezen. Mailchimp schotelt je eerst een aantal populaire, uitgewerkte customer journey flows voor. Deze zijn allemaal vooringevuld. Je hoeft alleen maar de campagne aan te passen met de gewenste content. 

Voorbeelden van een mogelijke startpunten zijn:

  • nieuwe subscriber;
  • aankoop specifiek product;
  • datumveld;
  • API-trigger.

Gerichte targeting

Nadat je een startpunt hebt gekozen, is het mogelijk extra condities toe te passen op de profielen die de flow zullen doorlopen. Je kan hierdoor nog beter bepalen wie er met de flow mag starten.

mailchimp automation

Dat is vooral handig als het startpunt ook profielen bevat die je eigenlijk wilt uitsluiten. Denk bijvoorbeeld aan een welkomstflow met ‘nieuwe subscribers’ als startpunt. Zet hier een filterfunctie in om alleen nieuwe profielen, die nog geen aankoop hebben gedaan, mee te nemen.

mailchimp automation

In dit segment kun je specifieke condities toevoegen waar een profiel aan moet voldoen.

E-mail aanmaken

Na het startpunt en inrichting van de targeting is het tijd de eerste campagne te koppelen. Je kunt kiezen uit eerder opgemaakte campagnes of templates, maar ook een nieuwe campagne opmaken. Voor ieder touchpoint kan dit een andere campagne zijn. Ook is het mogelijk om de campagne op specifieke tijdstippen te laten versturen met de schedule-optie.

Mailchimp branching points

Voor complexere journeys met meerdere routes kun je gebruik maken van de branching point-functie. Deze ‘vertakkingen’ stellen je in staat om if/else-voorwaarden toe te passen.
Deze voorwaarden maken het eenvoudig om bijvoorbeeld profielverrijking toe te passen of verschillende scenario’s in één journey uit te werken. Denk bijvoorbeeld aan een upsell-flow die je wilt pauzeren als er een aankoop heeft plaatsgevonden. Ook kun je met deze branching points content afstemmen op basis van gedrag in de funnel. Dit hangt natuurlijk samen met de data die via de koppeling wordt meegegeven.

In onderstaand voorbeeld is duidelijk te zien hoe ‘branching’ werkt. Afhankelijk van de actie die de ontvanger op basis van de eerste mail laat zien, is een specifieke opvolging ingericht.

Onderstaand de verschillende mogelijkheden van Journey Points:

Dynamic Content-feature

Een ‘one size fitts all’-mail is niet meer van deze tijd. Het is belangrijk dat de e-mails zo relevant mogelijk zijn voor de ontvanger. De Dynamic Content-feature helpt je e-mails te personaliseren. Je kunt op basis van audience data (conditie) ontvanger A een andere nieuwsbrief tonen dan ontvanger B. Dit kan zonder dat je hiervoor een aparte nieuwsbrief hoeft te maken. Het is ook mogelijk om dit toe te passen in de customer journey flow. Deze feauture is beschikbaar vanaf het standaard Mailchimp-plan en is in elke campagne toe te voegen met behulp van de ‘Dynamic content’-button.

Tip: kijk goed naar de grootte van specifieke selectie en bepaal op basis van die groottes of het relevant is conditionele content in te zetten.

Automation starten

Als je alle stappen hebt gevolgd, is het tijd om de automation te starten. Je verwacht misschien dat dít het eindpunt is, maar eigenlijk is dit pas de eerste stap. Het is namelijk erg belangrijk om de resultaten te monitoren, de content te optimaliseren en uit te breiden.

Happy nog vragen?

Heb je hulp nodig bij het uitdenken van een e-mail automation-strategie of de implementatie hiervan? Neem dan contact met ons op. We kijken graag met je mee.

Verzenden

Blog

Relevant blog posts

Conversiekillers op je website

14 juli 2022

Friends of Search 2022

6 juli 2022

TikTok Advertising: hoe jouw merk een ster kan worden

29 juni 2022

Daag jij ons uit voor je volgende project?

Daag ons nu uit!

Op de hoogte blijven van het laatste online nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoek overlay te sluiten.