zoeken
+31(0) 40 304 0070bel ons
Contactmail ons
menu

Shopping-advertenties binnenkort ook in Gmail

Terug naar alle blogberichten

Daag ons uit!

Benieuwd wat we voor jouw online resultaten kunnen doen?

Daag ons uit!
Daag ons uit!
  1. Home
  2. Blog
  3. Shopping-advertenties binnenkort ook in Gmail

Google Ads stuurde vorige week een mail uit dat Shopping-campagnes vanaf de week van 4 maart ook in aanmerking komen voor weergave in Gmail. Je bereikt hiermee gebruikers die hun winkeltraject beginnen en voortzetten in Gmail. Dit geldt voor zowel de standaard Shopping-productadvertenties als de Shopping-showcaseadvertenties. Zodra de Shopping-advertenties uitgerold worden op Gmail, wordt de data gerapporteerd onder het Google Display Netwerk. Deze functionaliteit is (voorlopig) alleen beschikbaar voor Europa. 

Hebben we niet al Shopping-advertenties in Gmail gezien?

Ja, klopt helemaal. De slimme Shopping-campagnes komen al enige tijd in aanmerking voor weergave op Gmail. Een slimme Shopping-campagne is een volledig geautomatiseerde campagnevorm waarbij de bestaande productfeed en -items worden gecombineerd met Google’s machine learning om in de verschillende netwerken de verschillende advertenties te kunnen weergeven. Hierbij wordt gebruikgemaakt van een logo, afbeelding en tekst. Deze slimme campagnes zullen dus nu meer concurrentie gaan krijgen van adverteerders die (nog) geen gebruikmaakten van slimme Shopping-campagnes en dus met standaard Shopping-campagnes en/of Shopping-showcaseadvertenties adverteren. Doordat de resultaten van Gmail onder het Display Netwerk worden weggeschreven, kun je helaas niet inzien hoe het kanaal Gmail presteert. Echter is het minder een “black box” dan bij de slimme Shopping-campagnes. 

Hoe ziet dit er momenteel uit in Gmail?

De slimme Shopping-campagnes worden momenteel als volgt vertoond binnen Gmail:

Ze hebben net als normale Shopping ads een afbeelding, kop, beschrijving en link waar je op kunt klikken. De verwachting is dat de standaard Shopping-advertenties er ongeveer hetzelfde uit gaan zien. Echter is hier helaas nog geen beeldmateriaal van beschikbaar. 

Hoe krijg je Shopping-advertenties op Gmail?

Wanneer je als gebruiker in Google Ads bij de instellingen van je standaard Shopping-campagnes het selectievakje aanvinkt “Ook weergeven op YouTube, Gmail en Discover”, worden de Shopping-advertenties weergegeven op Gmail. Verder hoef je niks te doen om Shopping-advertenties te tonen in Gmail. 

Wil je meer weten over de verschillende netwerken waar Shopping-advertenties kunnen worden weergegeven of wil je dat wij een Shopping-campagne voor je (helpen) opzetten? Neem dan contact met ons op! 

Blog

Relevant blog posts

Google Shopping optimaliseren (advanced)

26 januari 2017

Daag jij ons uit voor je volgende project?

Daag ons nu uit!

Op de hoogte blijven van het laatste online nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoek overlay te sluiten.