zoeken
+31(0) 40 304 0070bel ons
Contactmail ons
menu
  1. Home
  2. Blog
  3. Wat is affiliate marketing?
Een veel gebruikte manier voor het promoten van producten of diensten op internet is affiliate marketing. Bij affiliate marketing werken affiliate websites als een soort tussenpersoon voor adverteerders. Via de affiliate websites wordt het aanbod van de adverteerder aan de consumenten getoond. Wat is affiliate marketing?

Partijen binnen affiliate marketing

Binnen affiliate marketing zijn altijd drie verschillende partijen betrokken. Allereerst is er de website die online een dienst of product wil verkopen, dit zijn de adverteerders. De adverteerders geven anderen de mogelijkheid om hun producten online te verkopen. Hiervoor moeten de adverteerders zich aanmelden bij een affiliate netwerk. In Nederland zijn een aantal verschillende affiliate netwerken. In welke branche de adverteerder zich bevindt, bepaald vaak de keuze van het affiliate netwerk. TradeTracker is bijvoorbeeld een affiliate netwerk dat sterk is in de reisbranche, waar M4N dat weer in de financiële sector is. Het affiliate netwerk registreert vanaf welke pagina’s bezoekers binnenkomen en hoe sales en leads plaats vinden. Als derde partij zijn er de affiliates. Nadat de affiliates zich hebben aangesloten bij een affiliate netwerk kunnen ze het aanbod van de adverteerder gaan promoten. Op de websites van affiliates worden in veel gevallen geen eigen producten of diensten aangeboden, maar wordt enkel het aanbod van adverteerders getoond. Dit is te vergelijken met vergelijkingswebsites, waar je het aanbod van verschillende aanbieders met elkaar kunt vergelijken. De affiliates ontvangen geld als ze bezoekers, leads en sales genereren voor de adverteerders. De adverteerder bepaalt zelf op welke wijze zij de affiliates belonen. Dit kan per doorgestuurde bezoeker, per lead of alleen per goedgekeurde verkoop. Het 'no cure, no pay' principe is veelgebruikt bij affiliate marketing. De adverteerder betaalt de affiliate alleen bij een afgesproken conversie, vaak een verkoop, boeking of lead.

Voordelen affiliate marketing

Affiliate marketing is een internetmarketing tool waarbij de resultaten goed meetbaar zijn. In tegenstelling tot veel traditionele marketing is bij affiliate marketing namelijk precies meetbaar wat de effecten zijn van een bepaalde campagne. Daarnaast betaal je als adverteerder alleen voor echte resultaten, zoals bezoekers of omzet. Ook is bij affiliate marketing het aanbod van u als adverteerder op veel verschillende websites terug te zien. Waardoor veel consumenten in aanraking komen met uw product.

Zit u ook te denken aan affiliate marketing?

Heeft u vragen over affiliate marketing? Of wilt u hulp bij uw affiliate campagne? Bij Invest Online hebben wij zowel als adverteerder als affiliate veel ervaring met affiliate marketing. Wij helpen u dan ook graag bij het opzetten van een succesvolle affiliate campagne. Lees meer over affiliate marketing op onze pagina's over Affiliate Management. Meer weten? Neem contact met ons op!

Blog

Relevant blog posts

10 e-mailmarketing tips voor de feestdagen

17 oktober 2019

Daag jij ons uit voor je volgende project?

Daag ons nu uit!

Op de hoogte blijven van het laatste online nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoek overlay te sluiten.