zoeken
+31(0) 40 304 0070bel ons
Contactmail ons
menu

Een werkdag van een Happy Idiots stagiair

Terug naar alle blogberichten

Daag ons uit!

Benieuwd wat we voor jouw online resultaten kunnen doen?

Daag ons uit!
Daag ons uit!
  1. Home
  2. Blog
  3. Een werkdag van een Happy Idiots stagiair

Er zijn natuurlijk niet alleen maar specialisten bij Happy Idiots, maar ook stagiaires die het vak graag willen leren. Ik neem jullie vandaag mee in een werkdag als stagiair van Happy Idiots!

Dit ben ik!

Allemaal leuk en aardig, maar ik zal me eerst even voorstellen; mijn naam is Jorg Boers en ik studeer commerciële economie aan Avans Hogeschool in ‘s-Hertogenbosch. Op dit moment zit ik mijn derde jaar, oftewel ik ben bezig met mijn meeloopstage. Dit houdt in dat ik mezelf 50% van de tijd bezighoud met het werken aan mijn onderzoek voor Happy Idiots en de overige 50% meewerk met diverse werkzaamheden hier.

Het leuke van stagiair zijn bij Happy Idiots is dat elke dag anders is. De ene dag werk je aan je onderzoek en bijvoorbeeld aan dit blog, de andere dag krijg je een presentatie over een specialisme en werk je mee. Na iedere presentatie kan ik aan de slag met het uitwerken van een case of een andere opdracht. Dit zorgt ervoor dat ik ook echt het gevoel heb dat ik iets leer en een bijdrage lever aan het bedrijf.

Mijn werkdag

Maar nu terug naar waarom ik deze blog eigenlijk schrijf; mijn werkdag bij Happy Idiots!

08.30: goedemorgen!

Elke werkdag begint tussen 8.00 en 9.00 uur. Ik ben meestal rond 08.30 uur op ons kantoor aan de Keizersgracht oftewel ons Happy Headquarters.
Een goede dag begint natuurlijk met een goede kop koffie en daar is alle ruimte voor met heerlijke koffie uit een supermachine.

08.45 uur: SEO-tijd!

Vervolgens ga ik aan de slag, vandaag toevallig met het onderdeel SEO. Het is de bedoeling dat ik een website opzet en deze vul met veel content. Dit om ervoor te zorgen dat deze site meer ‘’waarde’’ krijgt zodat hij later weer voor linkbuilding gebruikt kan worden. Met ‘’waarde’’ bedoelen we de trust flow (kwaliteit van de website) en citation flow (linkwaarde van de website) binnen de tool Majestic, welke beide waardes zijn van tussen de 0-100.

Vandaag schrijf ik om waarde te creëren een mooie blog over de nieuwe iOS 12 update van Apple. Als echte Apple geek ook erg handig om weer up-to-date te zijn over wat er nu allemaal nieuw is en met nieuwe dingen houden wij ons als online specialisten iedere dag bezig. Op het eerste oog lijkt het mij een goede update, maar de tijd moet uitwijzen of dat daadwerkelijk het geval is. Na twee uur gewerkt te hebben aan de blog staat er een goed geheel.

Gelijk met de handige tool Yoast de SEO-score bekijken, alt-teksten aan de afbeelding toevoegen, het focus trefwoord bepalen en de SEO-titel en meta-omschrijving schrijven. Door dit te doen creëer je natuurlijk ook waarde. Nu kan deze blog op de website!

11.00: tijd voor een training!

De eerste training van de dag is gepland, vandaag eentje over tromgeroffel… affiliate marketing. Gegeven door onze online marketeer met veel ervaring in affiliate marketing: Rob Smets. Ik vond het een erg interessante presentatie over hoe affilliate marketing nu precies in elkaar zit en wat je er mee kunt. Een erg interessante manier van marketing aangezien je via het CPS-model (cost-per-sale) pas een affilliate (tussenpersoon) betaalt als er daadwerkelijk een verkoop uitgekomen is. Oftewel winst gegarandeerd! Daarnaast blijkt dat een kanaal als Channable, waarmee Happy Idiots een Gold Partner is, een zeer handige tool is om de affiliate marketingzaken van de klanten te regelen. Al met al heel interessant.

12.15 uur: lunch time!

Elke dag kunnen wij hier, met dank aan Marina, gebruikmaken van de heerlijke saladebar en heel veel verschillende soorten brood en beleg. Daarnaast kun je ook je eigen tosti’s maken. Oftewel alles voor een geslaagde lunch!

Vandaag neem ik een lekkere salade met tomaat, komkommer, feta, cashewnoten, spekjes en de super dressing. Erg lekker!

13.00 uur: werken aan mijn onderzoek

Ik ga weer verder met mijn onderzoek. Ik ben voor Happy Idiots aan het onderzoeken hoe ze zichzelf nog meer kunnen external branden. Oftewel welke manieren kan Happy Idiots gebruiken om aan potentiële klanten en medewerkers te laten zien dat Happy Idiots over veel expertise beschikt en dat het een gezellig maar ook goed bedrijf is om bij te werken.

Als ik een vorm gevonden heb die volgens mij hierbij past, ga ik deze gelijk implementeren. Zo ga ik bekijken of er een verschil is qua onder andere het aantal weergaven tussen de huidige vorm en de nieuwe vorm. Dit uiteindelijk met een nog nader te bepalen doel.

Op dit moment ben ik bezig met het vooronderzoek naar external branding door middel van deskresearch en het voorbereiden van een brainstorm.

16.00 uur: VrijMiBo

Elke vrijdagmiddag gaat om 16:00 uur de koelkast open om de werkweek gezellig af te sluiten. Er wordt nog wel gewerkt, maar ook gezellig bijgepraat over van alles en nog wat. Iedereen praat met iedereen, oftewel je ziet duidelijk dat Happy Idiots een gezellig en hecht team is.

17.15 uur: einde werkdag

Voor vandaag zit het er weer op, dat geldt ook voor deze blog. Ik hoop dat ik jullie een goede kijk heb gegeven in een werkdag als een stagiair bij Happy Idiots.

Heb je nog vragen of zou je zelf ook als stagiair aan de slag willen bij Happy Idiots? Neem dan contact met ons op!

Blog

Relevant blog posts

Conversiekillers op je website

14 juli 2022

Mailchimp Customer Journey Builder: wat kun je ermee?

7 juli 2022

Friends of Search 2022

6 juli 2022

Daag jij ons uit voor je volgende project?

Daag ons nu uit!

Op de hoogte blijven van het laatste online nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoek overlay te sluiten.