zoeken
+31(0) 40 304 0070bel ons
Contactmail ons
menu

YouTube Video Builder: Eenvoudig en snel video’s maken

Zet deze nieuwe tool in voor jouw advertentiecampagne

Terug naar alle blogberichten
Daag ons uit!
  1. Home
  2. Blog
  3. YouTube Video Builder: Eenvoudig en snel video’s maken

Voor degene die snel en eenvoudig video’s wil maken is Youtube Video Builder de perfecte tool! Met deze tool kunnen gemakkelijk video’s gemaakt worden zonder hiervoor uren montagewerk te hoeven verrichten. Deze tool kan namelijk video’s creëren op basis van afbeeldingen en teksten. Dit maakt het een stuk laagdrempeliger om advertentievideo’s te maken en in te zetten in campagnes. Klinkt ideaal toch?

De voordelen van Youtube Video Builder

De YT Video Builder heeft meerdere voordelen in vergelijking met normale video creatie en andere advertentiekanalen. 

  • Tijd besparen: Er kan veel tijd bespaart worden door het maken van een video met de YT Video Builder. Het maken van video’s met de builder gaat simpelweg een stuk sneller!
  • Geld besparen: De YT Video Builder genereert video’s op basis o.a. afbeeldingen en teksten die opgegeven worden. Hierdoor kan redelijk wat geld bespaart worden, aangezien er geen kosten gemaakt worden voor professionele video-editors. 
  • Gebruiksvriendelijk: met de YT Video Builder is de creatie van video’s redelijk eenvoudig. Je maakt video’s met weinig tot geen kennis van video editing.
  • Templates passend bij doelen: Momenteel zijn er 13 verschillende templates beschikbaar in de tool die allemaal geschikt zijn voor verschillende doelen. Zo is er bijvoorbeeld een template voor het introduceren van je merk of product, maar ook voor het delen van een (tijdelijke) promotie.
  • Eenvoudig verschillende advertentievarianten: Twijfel je nog over bepaalde elementen van de video? Met deze tool kun je eenvoudig meerdere varianten maken met andere afbeeldingen of teksten. Tip: Ga testen en zet een A/B-test op!

Voor welke type bedrijven is dit interessant?

Adverteren met video is voor veel bedrijven wel interessant, echter heeft niet ieder bedrijf budget beschikbaar voor het laten ontwikkelen van een video. Met name voor bedrijven die tijd en geld willen besparen is de YouTube Video Builder een ideale uitkomst.

Daarnaast zijn er ook veel branches waarbij de concurrentie hoog is op andere advertentiekanalen, zoals in het zoeknetwerk van Google met een Search campagne. Door de hoge concurrentie het zoeknetwerk kunnen de CPC’s flink omhoog schieten. Toch goedkoop relevant verkeer aantrekken? Overweeg dan een videocampagne.

Hoe werkt de YouTube Video Builder?

1. Template kiezen

Selecteer een passend template dat aansluit bij de doelen die je wilt bereiken. Per template verschilt het hoeveel afbeeldingen & logo’s je kan uploaden om te verwerken in de video creatie.

2. Kleur & logo kiezen

Vervolgens krijg je de mogelijkheid om logo’s te uploaden en kleuren te kiezen. Afhankelijk van het gekozen template kun je 1 of meerdere logo’s uploaden. Daarnaast kan er een primaire kleur en tekstkleur gekozen worden je kunt toepassen in de video.

3. Afbeelding & teksten

Hoeveel verschillende afbeeldingen en teksten gebruikt kunnen worden voor de creatie van de video hangt af van het gekozen template. Daarnaast kunnen de aanbevolen afbeeldingsformaten en aantal toegestane tekens in de teksten verschillen per template.

4. Lettertype selecteren

Om het geheel goed bij je merk aan te laten sluiten is er ook de mogelijkheid om een passend lettertype te kiezen. Je kunt kiezen uit de catalogus van Google Fonts.

5. Achtergrondmuziek kiezen

Tot slot kan er nog een mooi achtergrondmuziekje gekozen worden dat aansluit bij je merk. Hier kan een keuze gemaakt worden uit een samengestelde lijst met muziek uit de YouTube Music Library.

6. Previewen & opslaan

Tevreden met alle gekozen elementen? Doe een preview en sla de video op. Na het opslaan zal de video geüpload worden naar het gekoppelde YouTube kanaal. Deze is niet direct zichtbaar voor iedereen en zal alleen nog toegankelijk zijn via de URL. Zo kun je de video makkelijk rondsturen voor een feedbackronde. Dan zijn je collega’s ook tevreden over je creatie!

Wil je YouTube Video Builder inzetten?

Momenteel is de tool in bèta, helaas is het voorlopig niet meer mogelijk voor iedereen om je hiervoor aan te melden. Mocht je toch graag toegang willen, zou je contact moeten opnemen met je contactpersoon bij Google.

Happy nog vragen?

Ben je enthousiast geworden over bovenstaande tool of video campagnes in het algemeen? Neem dan contact met ons op via de link of onderstaand formulier en vraag naar de mogelijkheden. We helpen je hier graag bij!

Verzenden

Blog

Relevant blog posts

SEO als Black Friday Marketing tool

13 oktober 2021

Snel jouw Microsoft Ads strategie verbeteren

24 juni 2021

Daag jij ons uit voor je volgende project?

Daag ons nu uit!

Op de hoogte blijven van het laatste online nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoek overlay te sluiten.