zoeken
+31(0) 40 304 0070bel ons
Contactmail ons
menu
  1. Home
  2. Zoekresultaten en advertenties beoordelen met Google +1
Google heeft iets nieuws gevonden in de strijd met de bestaande sociale netwerken. Er gaan al langere tijd de geruchten dat Google een eigen sociale netwerk op wil zetten, wellicht is de +1 button daar de eerste stap voor. Met de eigen ‘Like’ knop van Google kan je zoekresultaten en advertenties een ‘+1’ geven. Op deze manier kan je aan je vrienden laten weten dat je het zoekresultaat of advertentie waardeert. De kans is groot dat de +1 button ook voor andere vormen van content gebruikt zal gaan worden. Op je Google profiel kun je alle +1’s zien die je hebt gegeven. Dit is tevens gelijk handig als een soort bookmark. De +1’s kan je tevens ook weer openbaar maken zodat al je vrienden (van je Google profiel) kunnen zien wat je hebt ge-+1’t.

Hoe gebruik je de Google +1 button

De Google +1 button is momenteel nog niet zichtbaar in de zoekresultaten. Het is wel mogelijk om de knop te activeren via de volgende stappen: 1. Meld je aan met je Google account 2. Ga naar http://www.google.com/experimental/ 3. Activeer bij de +1 button “Join this experiment” De gegevens die voortkomen uit de +1 buttons, kunnen weer worden gebruikt om zoekresultaten nog beter te optimaliseren. Sites die veel ‘likes’ krijgen, kunnen zo hoger in de zoekresultaten komen. Voor SEO kan dit dus een belangrijke rol gaan spelen. Ook toont Google hier mee aan dat het zich steeds meer gaat richten op wat de gebruiker belangrijk vindt.

Adwords en de +1 Button

Voor de advertenties in Google zal de +1 knop ook zeker een rol gaan spelen. Advertenties die veel ‘likes’ krijgen zullen een betere positie kunnen krijgen. Het schrijven van aantrekkelijke teksten wordt hierdoor nog belangrijker. Binnenkort zal de Google +1 button, net zoals de Facebook like-button, beschikbaar zijn om op een website of blog te plaatsen. Bekijk de introductievideo van Google’s +1 button:

Blog

Relevant blog posts

Wat is het en hoe werkt het?

10 oktober 2019

Daag jij ons uit voor je volgende project?

Daag ons nu uit!

Op de hoogte blijven van het laatste online nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoek overlay te sluiten.