image description

Finance & insurance

In geen enkele andere branche oriënteren (potentiële) klanten zich zoveel online als in de wereld van banken, kredieten en verzekeraars. Veelal is een online zoektocht het startpunt voor een nieuwe hypotheek, lening of verzekering. Echter, het is duur om online in deze markt te opereren. Prijzen van kliks liggen hoog en consumenten wenden vele verschillende websites aan gedurende het oriëntatieproces. Juist daarom is het belangrijk om in de finance & insurancebranche op het juiste moment, op de juiste plek, met de juiste boodschap online aanwezig te zijn!
Finance & Verzekeringen branche

Het online oriëntatieproces

Het online oriëntatieproces naar financiële- en verzekeringsproducten verschilt van consument tot consument. Gelukkig kunnen we grofweg onderscheid maken tussen twee groepen. De eerste groep bestaat uit consumenten die een beslissing maken op basis van prijs. Deze groep oriënteert zich via verschillende vergelijkingswebsites. De tweede groep bestaat uit consumenten die zelf op onderzoek uit gaan. Zij zijn veelal op zoek naar bruikbare informatie (in de vorm van content) om op basis daarvan een beslissing te kunnen nemen.

Het is van belang om de consument in een zo vroeg mogelijk stadium te identificeren als onderdeel van één van deze twee groepen. Alleen op die manier is deze persoon te benaderen met het juiste promotiemateriaal en de juiste content.

Happy Idiots in de financiële- en verzekeringsbranche

Happy Idiots is dé online marketingexpert binnen deze branche. Onze specialisten weten als geen ander hoe het oriëntatieproces in elkaar zit en welke kanalen dus invloed hebben op het beslissingsproces van de consument. Alles staat of valt met een goede analyse van de doelgroep, waarna de ideale bewerkingsstrategie en kanalenmix bepaald kan worden.

Wil je weten waar voor jou de kansen liggen?

Happy Idiots onderzoekt graag – en geheel vrijblijvend – de mogelijkheden voor jou binnen deze branche. Onze specialisten nemen je huidige strategie onder de loep, analyseren de markt en de beschikbare data – waarna een strategisch marketingplan op maat wordt gemaakt. Vanzelfsprekend past dat plan perfect binnen je organisatie en doelstellingen. Benieuwd geworden? Neem voor een advies op maat contact op met Joost Engel via 040 30 400 70 of stuur een e-mail naar joost@happyidiots.nl.

Vrijblijvend een offerte aanvragen?

We are part of Happy Horizon