image description

Internetmarketing voor de fashionbranche

Als webshop in de fashionbranche is de concurrentie groot. Heel groot! En naast de vele concurrentie heb je ook nog eens te maken met hoge kosten voor het trekken van bezoekers naar je website. Het is dan ook van groot belang om je campagnes perfect te managen en alle kanalen naadloos op elkaar aan te laten sluiten. Alleen op deze manier kan er een rendabele omzet – en zelfs groei – gerealiseerd worden. De specialisten van Happy Idiots hebben veel ervaring binnen de fashion marketing en weten de kanalen zo op elkaar af te stemmen dat er meer rendement uit je bestaande budget gehaald kan worden!

internetmarketing in de fashionbranche

Fashion marketingstrategie

Net als in andere branches begint alles bij de online marketing strategie. Deze strategie gaat de basis vormen van alle campagnes en kan het resultaat in positieve of negatieve zin beïnvloeden. Het is dus van essentieel belang om in deze fase heldere doelstellingen te formuleren. Tevens bepalen we waarop gestuurd gaat worden. Is dit bijvoorbeeld groei, ROI, ROAS of toch iets anders?

Oriëntatieproces/ customer journey

Ieder online oriëntatieproces is anders, zo ook in de fashionbranche. Consumenten oriënteren middels verschillenden platforms, zoals Google, Kleding.nl, Fashionchick en tal van andere websites. Voordat de koop wordt gerealiseerd is de consument in de meeste gevallen al met meerdere van deze platforms in aanraking gekomen. Dit precieze oriëntatieproces (ook wel “customer journey”) weten onze specialisten perfect in kaart te brengen. Vervolgens zorgen zij ervoor dat je op het juiste moment met de juiste boodschap aanwezig bent binnen deze kanalen. Daarnaast houden zij rekening met het feit dat er geen andere branche is dan de fashionbranche waarbij consumenten zo veel switchen tussen verschillende devices. Campagnes worden afgestemd op de wetenschap dat de klant zich via desktop, vervolgens via de smartphone en zich aansluitend weer middels de tablet oriënteert.

Happy Idiots en online fashion marketing

Happy Idiots heeft veel ervaring met klanten die zich in het fashionsegment bevinden. Sterker nog, we hebben er een heel gespecialiseerd team voor! Ons fashionteam weet alles over de customer journey binnen de fashionbranche en is zeer bekwaam in het realiseren van een rendabele omzet en groei. Dat doen zij reeds voor vele fashionwebshops in binnen- en buitenland. Meer weten? Bel ons voor een vrijblijvende afspraak of download een van onze succescases.

Vrijblijvend een offerte aanvragen?

We are part of Happy Horizon