image description

Online recruitment

Moeite met het vinden van de juiste persoon voor die ene vacature? Denk dan eens kritisch na over je huidige manieren van personeelswerving. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan online recruitment (ook wel: digital recruitment)? Daarmee kun je snel, eenvoudig én kosteneffectief een zeer specifieke doelgroep targeten. Grote kans dat je toekomstige medewerker zich daartussen bevindt. Of je nu op zoek bent naar juniormedewerkers of juist hoogopgeleide technici: ze bevinden zich immers allemaal online. Hoe ga je dan die perfecte kandidaat selecteren? De specialisten van Happy Idiots helpen je er graag bij!

Sterke strategie: de basis voor een succesvolle recruitmentcampagne

Effectieve online recruitment marketing staat of valt met een sterke strategie. Een strategie die is gebaseerd op harte feiten. Een strategie die is gebaseerd op data, met een duidelijke doelgroepomschrijving en duidelijke doelstellingen op het gebied van:

  • Branding: hoe zit het met je werkgeversimago? Is je bedrijf überhaupt bekend onder je potentiële kandidaten? Happy Idiots gaat je organisatie op de juiste wijze, met het juiste gevoel overbrengen aan en bekend maken onder de doelgroep. Alleen dankzij een juiste presentatie zal je opvallen bij de ideale kandidaat.
  • Conversie: je einddoel is immers om sterke, nieuwe kandidaten met de juiste competenties aan te trekken. Tegen een aantrekkelijke ‘cost per hire’ uiteraard. Wij gaan ervoor zorgen. Je zal merken: dat is een stuk voordeliger dan werving en selectie door een ‘klassiek’ recruitmentbureau!

Uiteraard adviseren we je hierbij over de ideale marketingmix. Je moet immers op het juiste moment, via het juiste device, bij de juiste persoon, met het juiste kanaal onder de aandacht worden gebracht. Hoe die ideale mix er dan uit kan komen te zien? We kunnen je toekomstige werknemer gaan benaderen middels e-mailmarketing, maar bijvoorbeeld ook middels bannercampagnes, social media of contentmarketing. Aan de hand van data worden je campagnes voortdurend bijgestuurd. We scherpen je vacature- en bannerteksten aan, optimaliseren je campagnestructuur en geven je allerhande gevraagd en ongevraagd advies. Het resultaat: meer kwalitatieve respons!

Meer weten?

Happy Idiots heeft reeds voor diverse klanten een succesvolle online recruitment marketingstrategie op weten te zetten. Lees bijvoorbeeld eens hoe we voor zorgbemiddelaar Zorgzuster snel een grote poule kandidaten met de juiste competenties wisten te werven.

Benieuwd geworden wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek. Onze specialisten schrikken niet van een uitdaging!

Vrijblijvend een offerte aanvragen?

We are part of Happy Horizon