+15,86% SEO zichtbaarheid voor Boels.nl

25 juni 2018

Van heftrucks tot klimaatbeheersing: bij Boels Rental kunnen particulieren en zakelijke klanten bijna alles huren. Met 3.250 medewerkers en 400 winkels in meer dan 10 landen kun je zeggen dat het Sittardse bedrijf een grote speler is op de verhuurmarkt. Hoewel Boels in het straatbeeld erg zichtbaar is, kon de online aanwezigheid op het gebied van SEO nog wel een inhaalslag gebruiken. Een flinke uitdaging, want door technische beperkingen werd er veel creativiteit van onze SEO specialisten gevraagd.

Dit was de uitdaging

De website Boels.nl heeft geen ruimte voor content op hun bestemmingspagina’s. En dit is op korte termijn ook niet zo 1, 2, 3 te realiseren. Hierdoor kan er dus geen relevante content toegevoegd worden aan de pagina’s en bleven er veel kansen liggen. Op zoek dus naar een creatieve manier om pagina’s te optimaliseren zónder content en zo toch het marktaandeel van Boels.nl te vergroten.

Dit was ons game plan

Uit een uitgebreide analyse met SEO-tool Searchmetrics zagen we de kans om elke specifieke pagina binnen de website meer linkkracht te geven door de websitestructuur aan te passen. Een flinke klus die een aantal risico’s met zich meebrengt. De grootste potentiële valkuil was het verliezen van de gebruiksvriendelijkheid. Zou elke pagina nog makkelijk gevonden worden? En voelde de navigatie natuurlijk aan voor de bezoeker? Enkele vragen waar wij het antwoord nog niet op wisten.

Het concrete plan was: hogere rankings bereiken voor primaire zoekwoorden door de interne linkstructuur te verbeteren. We identificeerde pagina’s met te veel, te weinig of kapotte interne links. Met deze kennis bouwden we de ideale structuur en voegden we meer waarde toe aan ‘vergeten’ pagina’s. Door het aanpassen van de websitestructuur ontstond er een gebalanceerd geheel, waardoor ook dieperliggende pagina’s meer linkkracht kregen. Zo steeg de autoriteit van deze pagina’s en omzeilden we het ‘contentprobleem’.

Het resultaat: hier doen we het allemaal voor

Dit alles heeft geleid tot betere posities en uiteindelijk meer verkeer naar de website. De SEO vindbaarheid van Boels.nl is in de periode na de aanpassing enorm gestegen. Daarnaast zien we dat de gemiddelde sessieduur gelijk is gebleven en het bouncepercentage is gedaald. Hieruit kunnen we concluderen dat de nieuwe structuur ook gebruiksvriendelijk is.

  • + 15,86% SEO visibility
  • + 13,05% verkeer
  • + 42,39% transacties
  • Hogere ranking voor primaire zoekwoorden

Daag ons ook uit!

Benieuwd wat onze SEO specialisten voor jouw merk in petto hebben? Neem dan contact met ons op. We praten je graag bij tijdens een kennismakingsgesprek.

We are part of Happy Horizon