zoeken
+31(0) 40 304 0070bel ons
Contactmail ons
menu

Case: Center Parcs

44.386 deelnemers en 39.281 nieuwsbrief-opt-ins door slimme 'Kras & Win'-actie

Terug naar alle cases

Daag ons uit!

Benieuwd wat we voor jouw online resultaten kunnen doen?

Daag ons uit!
Daag ons uit!
  1. Home
  2. Klantcases
  3. Center Parcs

Al meer dan 50 jaar is Center Parcs dé plek om nieuwe herinneringen te maken met je geliefden. Met compleet ingerichte cottages midden in de natuur, het subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo, de overdekte tropische Market Dome en een groot scala aan indoor- en outdoor activiteiten is Center Parcs de ideale plek voor een onvergetelijke vakantie. 

In een notendop

Center Parcs wil haar database laten groeien met nieuwsbriefinschrijvingen om zo meer boekingen te genereren in eigen land. We zetten een activatiecampagne op, waarmee we zoveel mogelijk (nieuwe) klanten activeren om zich aan te laten melden voor de nieuwsbrief. Hiermee genereerden we in slechts 9 weken tijd 44.386 deelnemers waarvan 39.281 deelnemers ook een nieuwsbrief opt-in achterlaten. Hoe? Dat lees je in deze case.

Het doel

Center Parcs wilde graag haar database laten groeien met nieuwsbriefinschrijvingen om op die manier meer boekingen te genereren in eigen land. Aan ons de vraag een slimme campagne te bedenken om zo de doelgroep te activeren hun e-mailadres achter te laten.

De bijbehorende doelstellingen van deze campagne: 

  • Binnen 8 weken moeten we zoveel mogelijk consumenten via social advertising op een positieve manier activeren om zich aan te melden voor de nieuwsbrief
  • De campagne moet nieuwe boekingen stimuleren. De boekingen moeten 3 keer zoveel opleveren dan dat de campagne heeft gekost. Dat betekent dat de campagne een ROI moet behalen van 300%.

Strategie

Om de doelgroep op een interactieve manier te triggeren gegevens achter te laten, ontwikkelden we voor Center Parcs een digitale kraskaart. Mét een ‘altijd prijs’-prijs! Een eenvoudig en herkenbaar concept.

De aanpak

De digitale kraskaart verspreidden we via een social advertising campagne. Wanneer de bezoeker op de social ad klikt komt hij of zij op een landingspagina terecht met daarop een online kraskaart. De bezoeker krast vervolgens alle vakjes open. Verschijnt 3 keer het Center Parcs-logo? Dan maakt de deelnemer kans op een vakantie in eigen land. Na het krassen verrijken we verschillende klantgegevens, zoals geslacht, naam, postcode, het e-mailadres en een nieuwsbrief opt-in. Vervolgens ziet de deelnemer direct wat hij/zij gewonnen heeft.

Dubbele opt-in

Alle deelnemers ontvangen een dubbel opt-in mail. Center Parcs voegt namelijk geen records toe aan haar database zónder dubbel opt-in. Ze willen er zeker van zijn dat de juiste persoon achter het e-mailadres zit. In deze e-mail zit daarnaast de kortingscode waarmee je recht hebt op € 50,- korting.

De social ads

We targeten een brede doelgroep, die alle geslachten en leeftijden vanaf 25 jaar omvat. We steken de advertenties op verschillende manieren in. Zo variëren we in kleur en sfeer, maar ook in de aanwezigheid van het beeld- en naammerk. Daarnaast creëerden we ads die de nadruk leggen op tekst, waar we in andere ads juist meer het beeld benadrukken. Hieronder zie je 2 voorbeelden van advertenties uit de campagne.

De resultaten

  1. In 9 weken genereerden we 44.386 deelnemers, waarvan 39.281 deelnemers zich ook aanmeldden voor de nieuwsbrief van Center Parcs.
  2. De ‘altijd prijs’-prijs zorgt voor ruim 236 nieuwe boekingen bij Center Parcs, wat betekent dat de campagne 10 keer zoveel heeft opgeleverd dan het heeft gekost! 
  3. We hebben met de advertenties op social media maar liefst 818.812 unieke personen bereikt, waarvan 85.737 personen ook doorklikten naar de website.

Vragen over deze case of andere vragen?

Neem contact op met Bart van de Laak!
E-mail:Telefoon:
bartvandelaak@happyhorizon.com+31(0) 40 304 0070
Neem contact met ons op
Bart van de LaakBusiness Development Manager

Blog

Relevant blog posts

TikTok Advertising: hoe jouw merk een ster kan worden

29 juni 2022

Hoe beïnvloedt dark mode mijn e-mails en hoe houd ik er rekening mee?

28 december 2021

18 nominaties, 12 prijzen: We scoren tijdens de Dutch Search Awards ‘21

17 december 2021

Daag jij ons uit voor je volgende project?

Daag ons nu uit!

Op de hoogte blijven van het laatste online nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoek overlay te sluiten.