zoeken
+31(0) 40 304 0070bel ons
Contactmail ons
menu

Case: Grando
Keukens & Bad

Terug naar alle cases

Daag ons uit!

Benieuwd wat we voor jouw online resultaten kunnen doen?

Daag ons uit!
Daag ons uit!
 1. Home
 2. Klantcases
 3. Grando Keukens & Bad

Met 36 vestigingen is Grando Keukens & Bad dé specialist in keukens, badkamers en keukenrenovatie. Al sinds 1965 levert Grando Keukens en Bad vakmanschap en omdat het een franchiseorganisatie is, doe je altijd zaken met de ondernemer van de vestiging. Grando levert een totaalservice: van de montage tot technische bouwkundige aanpassingen. Wij ondersteunen Grando doorlopend, maar zetten ook tijdelijke campagnes op tijdens actieweken.

Resultaat

Testimonials Overall campagne
 • Bereik: 1.344.509 vertoningen
 • Weergaven = 656.134
 • Weergavepercentage = 49%
 • Webtraffic +75%
 • Leads +35%

De challenge

Grando Keukens & Bad is een organisatie met landelijke dekking en heeft 36 vestigingen. Toch blijft de naamsbekendheid van Grando Keukens en Bad nog achter. Aan ons de taak daar verandering in te brengen. Ons doel? Het creëren van merkautoriteit en het opbouwen van awareness en branding.

Het onderscheidend vermogen

Wat Grando Keukens en Bad zo speciaal maakt, is de franchisenemer met zijn team. De franchisenemer die passie heeft voor keukens en badkamers en de ambitie heeft om mensen écht te helpen. Die betrokkenheid proef je tot in elke actie. Hiermee biedt de organisatie een ander (service-) niveau dan de meeste concurrenten.

Het concept achter de campagne

De betrokkenheid van iedere onafhankelijke ondernemer is dus wat Grando Keukens en Bad onderscheidt van de rest. In het concept maken we dat subtiele maar belangrijke verschil concreet en laten we de klanten aan het woord in een real-life sfeer. Want, alleen klanten met een Grando-ervaring kunnen dit overbrengen. En laat dit nou net een heel ander geluid in de markt zijn. Op deze manier maken wij Grando vertrouwd.

Gronding onderzoek

In samenwerking met Happy Data deden we een grondige data-analyse waaruit bleek dat het verzorgingsgebied 15 km rond de vestiging is. Met dit in ons achterhoofd kozen wij voor 34 regionale campagnes in plaats van 1 landelijke campagne. Hiermee voorkwamen we waste van het budget.

Strategische keuzes

 • Niet 1 landelijke campagne, maar per vestiging regionaal personaliseren
 • Doelgroep: mannen en vrouwen tussen de 35 en 54 jaar
 • Targeting: 15 kilometer rondom de verschillende vestigingen
 • Doelbereik videotestimonials: 1.120.000

Inzet verschillende kanalen en middelen

Bovenop de doorlopende leadgeneratie zetten we tijdens deze campagne display en YouTube advertising videotestimonials in, met als doel het creëren van merkautoriteit. In deze testimonials zijn Grando-klanten aan het woord in hun eigen keuken of badkamer en vertellen zij over hun persoonlijke ervaringen met Grando. We stapelden verschillende media voor optimaal bereik en resultaat: naast Grando’s gebruikelijke offline mediamix bestaande uit huis-aan-huis-krant, radio en in- en outstore signing, zetten wij online zichtbaarheid en leadgeneratie in.

Perfecte samenwerking tussen de Happy-zusjes

Deze case is een mooi voorbeeld van een geïntegreerde aanpak van meerdere Happy-zusjes. Onze collega’s van Happy Data zorgden voor een analyse van de klantprofielen, waarin zij postcodedata combineerden met 200 kenmerken. Happy Cactus is verantwoordelijk voor de campagnestrategie en de creatie van het advertisingmateriaal. Wij, Happy Idiots, hebben contextual targeting ingezet.

De keiharde resultaten

Testimonials Overall campagne
 • Bereik: 1.344.509 vertoningen
 • Weergaven = 656.134
 • Weergavepercentage = 49%
 • Webtraffic +75%
 • Leads +35%

Dit alles met dank aan de hypertargeting vooraf, een passend creatief concept en verdere optimalisatie tijdens de campagne.

Vragen over deze case of andere vragen?

Neem contact op met Bart van de Laak!
E-mail:Telefoon:
bartvandelaak@happyhorizon.com+31(0) 40 304 0070
Neem contact met ons op
Bart van de LaakBusiness Development Manager

Blog

Relevant blog posts

Zet TikTok succesvol in voor jouw bedrijf

5 oktober 2021

De KPI’s om het succes van je videocampagne te meten

21 oktober 2020

Daag jij ons uit voor je volgende project?

Daag ons nu uit!

Op de hoogte blijven van het laatste online nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoek overlay te sluiten.