image description

Affiliate marketing

U wilt meer sales in uw webshop realiseren? Meer leads via uw website genereren? U heeft een mooie website en succesvolle campagnes maar u verlangt nog betere resultaten? Dan is het tijd om te starten met affiliate marketing! Affiliate marketing is een vorm van marketing waarbij u derden inzet voor het promoten van uw website en campagnes. Dit gebeurt op basis van CPS (Cost Per Sale) of CPC (Cost Per Click) afspraken. Een affiliate programma is prestatiegericht en zorgt niet alleen voor meer sales en leads, maar verhoogt ook in hoog tempo uw naamsbekendheid. Daarnaast kan het affiliate kanaal ook worden ingezet voor online leadgeneratie.
Affiliate marketing

Bij affiliate marketing hebben we te maken met netwerken en publishers. De netwerken faciliteren in het aanbieden van het materiaal en zijn het technische middelpunt van de campagne. publishers, ook wel ‘affiliates’ genoemd, zijn de websites die uw campagne promoten en die bijdragen aan het succes van uw eigen website. Onze affiliate experts zijn de spin in het web en onderhouden de contacten tussen de diverse partijen.

Uw affiliate marketing campagne uitbesteden

Affiliate marketing behoeft altijd een duidelijke strategie. Happy Idiots inventariseert daarom welke netwerken het beste zijn om in te zetten voor uw campagne. Ieder netwerk heeft zijn eigen sterke punten. De keuze van de juiste netwerken is essentieel. Samen met u worden duidelijke campagnevoorwaarden opgesteld: wat voor publishers gaan we inzetten en op welke manier? Wat zijn onze doelstellingen en welke vergoeding staat hier tegenover?

Daar hoort ook een duidelijke campagnekalender bij, die inhoudelijk sterker is dan simpelweg de beschrijving van een aantal kortingsacties. Op welke trends gaat u inspelen? Wanneer? Middels welke acties? U ontvangt niets minder dan een strategie op maat.

Affiliate marketing binnen de customer journey

Happy Idiots zet net die stap verder, en daarbij denken we ruimer dan de kaders van bepaalde disciplines. Immers, de ultieme klantbeleving begint met het begrijpen van uw klant en het in kaart brengen van de manier waarop deze klant interactie heeft met uw dienst of product. Kortom: wat is de customer journey van uw klant?
Affiliate marketing

Bent u over deze gehele reis zichtbaar voor uw doelgroep? Van kennismaking met uw oplossing, de vergelijking met concurrenten, de overweging van uw product en uiteindelijk de beslissing: wij zorgen ervoor dat u in alle fases top of mind blijft! We adviseren u dan ook graag over een gouden combinatie met mogelijke andere disciplines: wat kunnen kanalen als SEO, AdWords en display marketing voor de customer journey – en dus voor uw campagnes – betekenen? We leggen het u graag uit!

Wilt u meer weten over affiliate marketing van Happy Idiots en heeft u interesse in een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Neem dan contact op met Joost Engel via +31 (0)40 30 400 72 of stuur een e-mail naar joost@happyidiots.nl.

Vrijblijvend offerte aanvragen?

We are part of Happy Horizon