image description

Conversie optimalisatie

Je ontvangt al veel gericht verkeer op je webshop of website maar hebt het idee dat er nog niet voldoende rendement wordt gehaald uit deze bezoekers? Je wilt de orderwaarde van de gemiddelde bestelling verhogen of vraagt je af waarom bezoekers nét op het laatste moment afhaken in het orderproces? Dan wordt toch echt eens tijd voor het inschakelen van een conversie optimalisatiespecialist!

Wat is conversie optimalisatie precies?

Tal van factoren hebben invloed op het gedrag van je potentiële klant. Denk aan de kleur van buttons, inhoud van content of de usability van de zoekfunctie of het orderproces. Door de prestaties van je website in kaart te brengen en verschillende paginavarianten te testen achterhaal je welke criteria belangrijk zijn voor je bezoekers. Welk gedrag vertonen zij, wat zijn hun behoeften en waarom haken ze af? Welke website-elementen verdienen aandacht en hoe gaan we deze pijnpunten aanpakken? Dit hele proces noemen we conversie optimalisatie: de website zó inrichten, dat bezoekers converteren.

Conversie optimalisatie is een manier om meer omzet uit bestaande bezoekers te halen. Omzetgroei kun je bewerkstelligen door meer verkeer in te kopen, maar kan ook bewerkstelligd worden door de pijnpunten van de website te achterhalen en deze te verbeteren. Onderstaand een voorbeeld dat wellicht meer tot de verbeelding spreekt.

conversie optimalisatie vs inkopen extra verkeer

Is conversie optimalisatie voor iedereen interessant?

In principe wel. Voor elk bedrijf is het natuurlijk goed om de flow van de website te analyseren en pijnpunten te achterhalen. Echter, om te kunnen bepalen of het aanpassen van een website-element effect heeft dient de website natuurlijk voldoende bezoekers hebben. Dat betekent dat er voldoende zuivere data in Google Analytics aanwezig moet zijn. A/B testen wordt pas interessant wanneer er minimaal 1.000 conversies of 30.000 sessies per maand zijn. Om te bepalen of conversie optimalisatie voor jouw bedrijf interessant is hanteren wij onderstaand volwassenheidsmodel.

Volwassenheidsmodel voor conversie optimalisatie

Het is gebruikelijk dat bedrijven groeien in het volwassenheidsmodel. Haalt jouw bedrijf op dit moment echter nog niet het minimale aantal conversies of sessies? Uiteraard helpen we ook dan graag. Ook resultaten die we verkrijgen uit webanalyses, heatmaps en sessie-recordinganalyses kunnen bijdragen aan het verhogen van jouw conversies.

Onze werkwijze

Conversie optimalisatie is altijd maatwerk. Logisch, want elke website heeft haar eigen websitestatistieken die geanalyseerd worden. Natuurlijk hanteren wij wel een vaste werkwijze.

Conversie optimalisatietraject

Werkwijze conversie optimalisatietraject fase 1.

134_HI_Visuals

Werkwijze conversie optimalisatietraject fase 2.

Allereerst ontvang je van ons een CRO-rapport. Dit bevat de knelpunten en verbeterpunten van je website die op basis van een eerste kwalitatief en kwantitatief onderzoek (data gedreven) zijn verkregen. Hierin wordt ook een planning meegenomen wanneer welke test wordt uitgevoerd.

Om testen te prioriteren hanteren wij het PIE-model. Dit doen we middels een puntensysteem. Kort gezegd beoordelen we de test op potentieel, de mate van impact en implementatiegemak. Hieruit komt een score. Op deze score baseren we vervolgens de strategie van het testen.

Zodra de testresultaten volledig significant zijn ontvang je van ons een CRO-adviesrapport. Hierin vind je alle adviezen en resultaten van de uitgevoerde testen. Je hebt daarmee een rapport in handen dat direct doorgezet kan worden naar je development partij. Een rapport dat als doel heeft de conversie van de website te verhogen!

Is de eerste test doorgevoerd door de development partij, dan kan gestart worden met de volgende test. Dat vraagt om snel schakelen. Een optimale samenwerking tussen klant, development partij en Happy Idiots is daarom erg belangrijk.

Mogen we jouw conversie verhogen?

Wil je meer weten over conversie optimalisatie van Happy Idiots en heb je interesse in een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Neem dan contact op met Joost Engel via 040 30 400 70 of stuur een e-mail naar joost@happyidiots.nl.

 

Vrijblijvend offerte aanvragen?

We are part of Happy Horizon