image description

SEO copywriting training

Je wilt dat je website beter gevonden wordt door de zoekmachine? Je wilt goede SEO teksten leren schrijven zonder dat het je bezoekers stoort? Dan dien je dus de nodig aandacht te besteden aan je (huidige) copywriting. Ook indien je als organisatie een SEO-traject gaat afnemen bij Happy Idiots, krijg je hoogstwaarschijnlijk te maken met content die herschreven of geredigeerd moet worden. Je kunt dit uit handen geven, maar de copywriters van Happy Idiots kunnen je ook een training geven zodat je dat zelf op kunt pakken. Houd er rekening mee dat je – ook na deze training – de nodige tijd zult moeten besteden aan het schrijven van goede SEO copywriting.

Inhoud van de training

Na deze training weet je wat SEO is en welke rol copywriting hierin speelt. Je begrijpt wat in de ogen van Google een sterke tekst is. Je maakt kennis met verschillende tactieken die de impact van je SEO teksten maximaliseert. Kortom: je weet welke handigheden je kunt inzetten om hoger te ranken op de zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden, en hoe je teksten kunt schrijven die dus meer bezoekers naar de website gaan genereren.

We laten je stap voor stap zien hoe een SEO tekst tot stand komt, hoe je slimme zoekwoorden bepaalt en deze indeelt in verschillende teksten. We behandelen niet alleen zaken die van belang zijn voor SEO. We vertellen je ook graag hoe je een tekst aantrekkelijk maakt voor de bezoeker zelf. Na de training begrijp je: het is een misvatting dat SEO teksten slecht leesbare webteksten zijn!

Aan het einde van de training krijg je een opdracht mee n.a.v. de eerste resultaten van het zoekwoordenonderzoek. Aan de hand daarvan ga je oefenen met het schrijven van teksten. Deze kun je per e-mail opsturen naar de copywriter van Happy Idiots, die je teksten zal nakijken en voorzien van feedback en tips.

Door wie

De training wordt gegeven door één van de copywriters van Happy Idiots: Samantha van Alphen of Jitse van der Wijst.

Duur van de training

Houd er rekening mee dat je ongeveer 4 uur (een volledige ochtend of middag dus) kwijt bent voor deze training, dan is er voldoende ruimte voor het behandelen van jouw vragen.

Voor wie is deze training geschikt?

De SEO copywriting training kan gevolgd worden door een ieder die zich op de één of andere manier met webteksten bezighoudt en deze optimaal vindbaar wil inrichten voor de zoekmachine. Deze training wordt o.a. bezocht door marketeers, communicatie-medewerkers, webbeheerders en leidinggevenden.

Let op: deze training is geschikt wanneer je meer wil leren over het schrijven van on-page SEO teksten. Het betreft hier in de meeste gevallen teksten voor de categoriepagina’s van websites of webshops. In deze workshop worden – op aanvraag – de onderwerpen ‘bloggen’ en / of ‘het schrijven van goede productteksten’ behandeld. Laat ons dus vooral weten wat je graag wilt leren!

Is er een bepaalde voorkennis nodig?

Nee. Bovendien zal er voldoende ruimte zijn voor het stellen van vragen.

SEO copywriting training afnemen?

De kosten van deze training bedragen € 740,- voor de eerste deelnemer. De kosten voor extra deelnemers bedragen € 250,- per persoon.  Je kunt na afloop van de training 2 teksten door onze copywriters laten redigeren. Je kunt daarna eventueel nog losse uren afnemen voor het laten redigeren van extra teksten. De kosten hiervoor bedragen € 110,00 per uur. We bespreken graag de mogelijkheden.

Graag horen wij van tevoren welke deelnemers wij kunnen verwachten en welke rol zij binnen uw organisatie hebben.

Vragen?

Heb je nog vragen over de SEO copywriting training ? Neem dan contact op met Happy Idiots, tel: 040 – 30 400 70.

Boek je training

We are part of Happy Horizon