Happy Idiots test Expanded Text Ads

25 mei 2016

Google heeft zojuist aangekondigd: de Expanded Text Ads van Google AdWords komen eraan! De komende maanden wordt deze ontwikkeling stap voor stap uitgerold. Happy Idiots neemt deel aan het bèta programma van deze Search update, die speciaal ontwikkelt werd om uw producten en diensten ook op mobiele devices beter onder de aandacht te brengen. Happy Idiots gaat deze vorm van adverterende komende tijd voor verschillende  klanten testen.

Wat gaat er veranderen?

Met Expanded Text Ads brengt u uw advertentie in de zoekresultaten voortaan nog beter onder de aandacht. Dankzij een expanded text ads changesprominente kop en extra ruimte wordt uw advertentie bijna 50% groter. Voortaan is er ruimte voor:

  • Twee headlines, bestaande uit maximaal 30 tekens per headline.
  • De omschrijving wordt uitgebreid naar maximaal 80 tekens.
  • De Display URL komt te vervallen, het domein wordt voortaan automatisch ingevuld.
  • Tot slot kunt u voortaan eventueel twee paden/ mappen aan de domeinnaam toevoegen.

Expanded Text Ads zijn ontworpen om de aanwezigheid van u als adverteerder in de zoekresultaten te maximaliseren. Zoals te zien in de ‘voor en na’ situatie heeft u met deze nieuwe vorm van adverteren alle ruimte om een creatieve en pakkende advertentie te schrijven:

EAT2

Verwachtingen

Omdat de Text Ads tot 50% groter worden, worden spectaculaire resultaten verwacht. De update zou tot maar liefst 20% hogere CTR’s gaan opleveren. De SEA specialisten van Happy Idiots mogen als een van de eersten dit nieuwe format testen. Uiteraard houden we u op de hoogte van onze eerste resultaten inzichten!

Meer weten?

Bent u ook benieuwd naar de mogelijkheden van Expanded Text Ads voor uw bedrijf? Neem vandaag nog contact op met Happy Idiots!

Plaats een Reactie

We are part of Happy Horizon