image description

Facebook

Facebook is de marktleider onder de sociale media. Met 8,9 miljoen Nederlandse gebruikers (en ongeveer 1 miljard gebruikers wereldwijd!), levert dat veel bruikbare data op. Data die gebruikt kan worden om zeer gericht te adverteren. Je kunt er als online marketingbureau eigenlijk niet meer omheen. Happy Idiots rekent daarom uiteraard ook deze sociale netwerksite tot haar partners.

De vele gebruikers vormen het grootste voordeel van Facebook adverteren. Zo kun je namelijk een zeer specifieke doelgroep selecteren. Dat kan bijvoorbeeld op basis van geografische factoren zoals woonplaats, maar ook door selectie op interesse, leeftijd of geslacht.

Wat maakt deze samenwerking tot een succes?

Facebook biedt de data en het advertentieplatform, Happy Idiots kan de bijhorende campagnes opzetten. Dat houdt voor onze klanten in dat we hun advertenties voortdurend monitoren en bijstellen waar nodig. Door te testen komen we tot goed ingezette advertenties die de gebruikers van de website activeren. Gericht adverteren op Facebook zorgt voor zowel exposure als traffic, maar conversie is het uiteindelijke doel. Ook deze resultaten kan Happy Idiots voor de klant meten en inzichtelijk maken.

Verschillende advertentiemogelijkheden

Facebook biedt verschillende soorten advertenties aan. Van standaard Facebook advertenties – die op elke tijdlijn aan de rechterkant worden vertoond – tot gesponsorde verslagen – waarbij een bepaalde actie extra aandacht krijgt en interactie uitlokt onder bestaande ‘fans’ en hun vrienden – of zelfs speciale ‘Mobile Only Ads’- advertenties die uitsluitend worden weergeven in het nieuwsoverzicht van mobiele apparaten. Kortom, de mogelijkheden zijn zeer divers.

Welk soort Facebook advertising het beste past binnen een campagne van een klant hangt af van de doelstellingen en de kanalen die daarbij ingezet gaan worden. Je bedrijfspagina promoten, content verspreiden, werken aan je naamsbekendheid of juist de opzet van speciale acties vragen allemaal om andere keuzes met betrekking tot het soort advertentie en de targeting.

Meer weten?

Happy Idiots kan je adviseren over de verschillende advertentiemogelijkheden op Facebook. Tevens weten onze specialisten dankzij hun vele ervaring wat voor jouw campagne wel of niet werkt. Bovendien nemen wij ook het optimaliseren van de advertenties voor je uit handen. Jij kunt je richten op je core business. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk op de pagina over adverteren op Facebook (en andere sociale media) en neem contact op, wij ontmoeten je graag!

We are part of Happy Horizon