image description

Sociomantic

Sociomantic Labs (opgericht in 2009) is een geautomatiseerd platform voor de inkoop van online advertenties. Sociomantic is gespecialiseerd in performance display advertising en voorloper op het gebied van Real-Time Bidding (RTB). Sociomantic heeft een kantoor in Amsterdam, maar ook vestigingen in Berlijn, Warschau, Parijs, Sao Paulo, New York, Londen, Madrid en Moskou. Het bedrijf exploiteert campagnes in meer dan 50 landen en werkt naar volle tevredenheid voor diverse klanten van Happy Idiots.

Sociomantic gaat over slimmer, makkelijker en effectiever retargeting campagnes inzetten door middel van display advertising (online reclame maken met beeldadvertenties). Dankzij de samenwerking met Sociomantic is Happy Idiots in staat om verkopen op schaal met real-time resultaten te leveren, met volledige transparantie.

De voordelen van Sociomantic

Het doel van het gebruik van Sociomantic is om terugkerend verkeer te genereren dat uiteindelijk zal zorgen voor een groei in het salesvolume. De focus van Sociomantic ligt dus op performance en optimalisatie naar sales (effectieve kosten per klik: eCPC).

Sociomantic heeft daarvoor een eigen technologie ontwikkeld. Deze technologie zorgt er voor dat het budget van de klant effectiever kan worden besteed. Dankzij een innovatief algoritme kan er steeds, per impressie, een juiste prijs geboden worden. Happy Idiots werkt samen met meerdere retargeting partijen, die ieder hun eigen sterke punten hebben. De software van Sociomantic biedt daarbij twee belangrijke voordelen:

Dankzij een reporting interface biedt Sociomantic de mogelijkheid om campagnes in real-time te bekijken. Dit zorgt voor volledige transparantie, waarbij de klant voortdurend inzicht heeft in (inkoop)kosten en marges.
Sociomantic heef een volledig in-house platform ontwikkeld en biedt de mogelijkheid om middels real-time biedingen (veilingmodel) performance display campagnes in te zetten. De real-time biedingen vinden plaats bij aangesloten Supply Side Platforms (aanbodzijde platforms) die de premium inventory van vooraanstaande publishers beheren.

Succesvolle samenwerking

Kortom, Sociomantic zorgt in samenwerking met Happy Idiots voor full-service campagnes en dankzij toegewijd account management kunnen wij onze klanten op het gebied van retargeting volledig ontzorgen. De samenwerking tussen Sociomantic en Happy Idiots betekent voor onze klanten: meer resultaat uit display campagnes. Bent u ook benieuwd wat deze samenwerking kan betekenen voor uw retargeting campagnes? Laat het ons weten! Wij kijken graag wat we voor u kunnen doen!

We are part of Happy Horizon