zoeken
+31(0) 40 304 0070bel ons
Contactmail ons
menu

Finance & telecom

Terug naar alle specialismes
Daag ons uit!
  1. Home
  2. Specialismes
  3. Branches
  4. Finance & telecom

Wist je dat er in geen enkele andere branche zoveel online georiënteerd wordt als in de wereld van banken, kredieten, verzekeraars en telecom? Bij deze! Het is dus belangrijker dan ooit om online goed voor de dag te komen. Zeker als jij met je bedrijf bovenaan in zoekmachines wil verschijnen, zodat jouw doelgroep(en) tijdens het oriënteren op jouw website belanden. Hoe je dit voor elkaar krijgt? Met de handige hulp van onze specialisten natuurlijk.

De uitdagingen van online finance- en telecommarketing

  • Hoge klikprijzenHoge klikprijzen
  • Vaak een derde partij aanwezigVaak een derde partij aanwezig
  • Online oriëntatieprocesOnline oriëntatieproces

Branches

Profiteer van onze kennis

Alles over online finance- & telecommarketing

Adverteren met een prijskaartje

Vaak is een online zoektocht het startpunt voor een nieuwe hypotheek, telefoon of lening. Wat hiervan een nadeel is? Het online opereren in deze markt is duur! Prijzen van kliks liggen hoog en consumenten gaan veel verschillende websites af tijdens het oriëntatieproces. Juist daarom is het belangrijk om in de finance- en telecombranche op het juiste moment, op de juiste plek, met de juiste boodschap online aanwezig te zijn.

Het online oriëntatieproces

De online zoektocht naar financiële- en telecomproducten verschilt van consument tot consument. We maken een globaal onderscheid in 3 groepen. De eerste groep bestaat uit consumenten die een beslissing maken op basis van prijs en oriënteren zich via verschillende vergelijkingswebsites. De tweede groep gaat zelf op onderzoek uit naar bruikbare informatie (in de vorm van content) om op basis daarvan een beslissing te maken. De derde groep zijn consumenten die geen tijd, geen kennis of geen zin hebben om zich te verdiepen en zoeken online vooral naar een betrouwbare adviseur. Belangrijk is in een zo vroeg mogelijk stadium erachter te komen bij welke groep de consument hoort, want dan pas kun je hem of haar met het juiste promotiemateriaal en de juiste content benaderen.

Hoe onze Idiots te werk gaan

Wij onderzoeken met alle plezier wat er voor jou mogelijk is binnen deze branche. We nemen je huidige strategie onder de loep, analyseren de markt en de beschikbare data. Vanuit hier maken we een strategisch marketingplan op maat. Dat plan moet matchen met je propositie in de markt, de uitvoering binnen je organisatie en je doelstellingen. Aan de hand van een serie workshops brengen we (als dat nog nodig is) in kaart welke strategie het beste past bij jouw commerciële plan.

Happy Idiots als strategische partner

Je weet als geen ander dat er een strijd is om de consument. Hoe ga je bijvoorbeeld om met het verlooppercentage in je klantenbestand? Neem je dat voor lief? Nee toch! Wij zorgen er met online marketing voor dat je een deel van je switchende klanten terug kunt halen voordat ze overstappen. Dit betekent vaak dat naast campagnes om klanten te werven, ook campagnes moeten lopen voor klantbehoud.

Hoe dan ook, in een competitieve markt helpt een goed communicatieconcept je online resultaten enorm. We dagen je niet alleen uit om je online kanalen en advertenties te optimaliseren, maar adviseren ook over een creatieve conceptuele invulling van de  campagneboodschap. Want het aanbod dat je doet bepaalt 80% van het resultaat!

Onze finance- en telecomspecialisten

Wil je concrete voorbeelden zien van hoe je winst haalt uit de combinatie van een sterk concept met slimme online marketing? Wij zijn dé online marketingexpert binnen deze branche. Onze specialisten weten als geen ander hoe het oriëntatieproces in elkaar zit en welke kanalen dus invloed hebben op het beslissingsproces van de consument. Wil je ook jouw online zichtbaarheid opschalen en rendabele leads binnenkrijgen? Kom eens langs om meer te weten te komen aan de hand van concrete cases. Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met onze salesman Joost.

Blog

Relevant blog posts

Conversiekillers op je website

14 juli 2022

Mailchimp Customer Journey Builder: wat kun je ermee?

7 juli 2022

Friends of Search 2022

6 juli 2022

Daag jij ons uit voor je volgende project?

Daag ons nu uit!

Op de hoogte blijven van het laatste online nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoek overlay te sluiten.