zoeken
+31(0) 40 304 0070bel ons
Contactmail ons
menu

Google Data Studio

Terug naar alle specialismes

Daag ons uit!

Benieuwd wat we voor jouw online resultaten kunnen doen?

Daag ons uit!
Daag ons uit!
  1. Home
  2. Specialismes
  3. Data & analytics
  4. Google Data Studio

Weet jij welke actie je moet ondernemen als je naar je data kijkt? Weet jij wat je allemaal kan met je data als je de verschillende dashboards bekijkt? Heb jij behoefte aan overzichtelijke rapportages? Elke organisatie heeft zo zijn of haar eigen wensen als het gaat om rapportages. Zo wil de ene organisatie alleen de cijfers van de afgelopen periode in een dashboard zien, terwijl de andere organisatie juist graag een uitgebreid dashboard ontvangt. Om alle organisaties in hun behoefte te voorzien, gebruiken wij een geautomatiseerde visualisatie-oplossing waarin je altijd alle gegevens realtime in kunt zien: Google Data Studio.

De voordelen van Google Data Studio

  • Combineren van verschillende databronnen in één overzichtCombineren van verschillende databronnen in één overzicht
  • Naadloze integratie met andere Google-productenNaadloze integratie met andere Google-producten
  • Real-time en altijd up-to-date gegevensReal-time en altijd up-to-date gegevens
  • Voordelige en gebruiksvriendelijke oplossingVoordelige en gebruiksvriendelijke oplossing

Data en analytics

Profiteer van onze kennis

Alles over Google Data Studio

Waarom Google Data Studio?

Er zijn natuurlijk allerlei oplossingen voor datavisualisatie en dashboarding. De voornaamste redenen om voor Google Data Studio te gaan zijn prijs en gebruiksvriendelijkheid. Wanneer er meer complexe vereisten aan een rapportage gesteld worden, kunnen we altijd gebruikmaken van Tableau of Klipfolio.

Datavisualisatie via Google Data Studio

Het creëren van rapporten is dankzij de gebruiksvriendelijke interface relatief gemakkelijk. Volgens een drag- & dropprincipe zijn de meest voor de hand liggende visualisaties beschikbaar zoals timeseries, barcharts, areagraphs, tabellen en scorecards. De interface is opgebouwd uit 2 onderdelen: Data en Style. In het tabblad Data stellen we alle koppelingen, dimensies, metrics en eventuele verdere gegevens in. Het tabblad Style heeft met name instelling voor de lay-out van de visualisaties.

Verschillende variabelen in één grafiek

Hierbij is het ook mogelijk om meerdere variabelen met verschillende grafiektypen te tonen in één grafiek door het toevoegen van een secundaire as. Zo kunnen we meerdere variabelen zoals – opbrengsten, kosten en transacties – binnen één grafiek tonen. Ook zijn opmaakvariabelen als kleuren, lijnen en fonts makkelijk toe te passen en volledig in jouw eigen huisstijl op te maken en zijn er tal van mogelijkheden om je grafieken, scorecards of tabellen te verfraaien en belangrijke resultaten nog beter uit te lichten.

Alle databronnen koppelen

Op dit moment zijn er connectors voor de voornaamste Google-platformen beschikbaar. Hierbij kun je denken aan Google Ads, Google Marketing Platform, Google Attribution 360, Google Analytics, Google Sheets, Search Console, YouTube en BigQuery. Daarnaast stelt Data Studio community connectors beschikbaar waarmee platforms hun eigen connector kunnen bouwen en ontwikkelen. Door gebruik te maken van een partner die een custom community connector heeft gebouwd, zijn wij in staat om met één bron meer dan 400 marketing- en advertentieplatformen aan Google Data Studio te koppelen, zoals Facebook, Instagram, Snapchat, LinkedIn, en Microsoft Ads.

Onze experts

Gecertificeerde data- en analyticsspecialisten

Paul Lenssen

Digital Data Analyst

Dit kunnen we voor je doen

De onderdelen van data & analytics

Meer weten over Google Data Studio?

Neem contact op met Paul Lenssen!
E-mail:Telefoon:
paullenssen@happyhorizon.com+31(0) 40 304 0070
Neem contact met ons op
Paul LenssenDigital Data Analyst

Blog

Relevant blog posts

Aangepaste kanaalgroeperingen in Google Data Studio

3 april 2017

Mailchimp Customer Journey Builder: wat kun je ermee?

7 juli 2022

Daag jij ons uit voor je volgende project?

Daag ons nu uit!

Op de hoogte blijven van het laatste online nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoek overlay te sluiten.