Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoek overlay te sluiten.

Daag ons uit!

Benieuwd wat we voor jouw online resultaten kunnen doen?

Home Specialismes Data & analytics Google Data Studio

Weet jij welke actie je moet ondernemen als je naar je data kijkt? Weet jij wat je allemaal kan met je data als je de verschillende dashboards bekijkt? Heb jij behoefte aan overzichtelijke rapportages? Elke organisatie heeft zo zijn of haar eigen wensen als het gaat om rapportages. Zo wil de ene organisatie alleen de cijfers van de afgelopen periode in een dashboard zien, terwijl de andere organisatie juist graag een uitgebreid dashboard ontvangt. Om alle organisaties in hun behoefte te voorzien, gebruiken wij een geautomatiseerde visualisatie-oplossing waarin je altijd alle gegevens realtime in kunt zien: Google Data Studio.

De voordelen van Google Data Studio

  • Combineren van verschillende databronnen in één overzicht
  • Naadloze integratie met andere Google-producten
  • Real-time en altijd up-to-date gegevens
  • Voordelige en gebruiksvriendelijke oplossing

Profiteer van onze kennis

Alles over Google Data Studio

Waarom Google Data Studio?

Er zijn natuurlijk allerlei oplossingen voor datavisualisatie en dashboarding. De voornaamste redenen om voor Google Data Studio te gaan zijn prijs en gebruiksvriendelijkheid. Wanneer er meer complexe vereisten aan een rapportage gesteld worden, kunnen we altijd gebruikmaken van Tableau of Klipfolio.

google data studio
dashboard

Datavisualisatie via Google Data Studio

Het creëren van rapporten is dankzij de gebruiksvriendelijke interface relatief gemakkelijk. Volgens een drag- & dropprincipe zijn de meest voor de hand liggende visualisaties beschikbaar zoals timeseries, barcharts, areagraphs, tabellen en scorecards. De interface is opgebouwd uit 2 onderdelen: Data en Style. In het tabblad Data stellen we alle koppelingen, dimensies, metrics en eventuele verdere gegevens in. Het tabblad Style heeft met name instelling voor de lay-out van de visualisaties.

Verschillende variabelen in één grafiek

Hierbij is het ook mogelijk om meerdere variabelen met verschillende grafiektypen te tonen in één grafiek door het toevoegen van een secundaire as. Zo kunnen we meerdere variabelen zoals – opbrengsten, kosten en transacties – binnen één grafiek tonen. Ook zijn opmaakvariabelen als kleuren, lijnen en fonts makkelijk toe te passen en volledig in jouw eigen huisstijl op te maken en zijn er tal van mogelijkheden om je grafieken, scorecards of tabellen te verfraaien en belangrijke resultaten nog beter uit te lichten.

Alle databronnen koppelen

Op dit moment zijn er connectors voor de voornaamste Google-platformen beschikbaar. Hierbij kun je denken aan Google Ads, Google Marketing Platform, Google Attribution 360, Google Analytics, Google Sheets, Search Console, YouTube en BigQuery. Daarnaast stelt Data Studio community connectors beschikbaar waarmee platforms hun eigen connector kunnen bouwen en ontwikkelen. Door gebruik te maken van een partner die een custom community connector heeft gebouwd, zijn wij in staat om met één bron meer dan 400 marketing- en advertentieplatformen aan Google Data Studio te koppelen, zoals Facebook, Instagram, Snapchat, LinkedIn, en Microsoft Ads.

Onze experts

Gecertificeerde data- en analyticsspecialisten

Dit kunnen we voor je doen

De onderdelen van data & analytics

Meer weten over Google Data Studio?

Neem contact op met Paul Lenssen!
Paul Lenssen
Paul Lenssen Digital data analyst

Hoera!

Invest Online gaat verder als Happy Idiots Apeldoorn.

Lees verder

Daag jij ons uit voor je volgende project?

Daag ons nu uit!