zoeken
+31(0) 40 304 0070bel ons
Contactmail ons
menu

Spotify adverteren

Terug naar alle specialismes

Daag ons uit!

Benieuwd wat we voor jouw online resultaten kunnen doen?

Daag ons uit!
Daag ons uit!
  1. Home
  2. Specialismes
  3. Display advertising
  4. Spotify adverteren

Via Spotify luister je naar afspeellijsten of stel je ze zelf samen. De dienst is actief in 78 landen en heeft 191 miljoen maandelijkse gebruikers, waarvan 109 miljoen maandelijkse ‘ad-supported’-gebruikers. Dit zijn het aantal gratis accounts waarbij er tussen het luisteren naar muziek door advertenties worden afgespeeld. Spotify heeft een zeer betrokken doelgroep. De gemiddelde luistertijd is 2,5 uur per dag! De groei van de muzikale dienst en de betrokken doelgroep maken het interessant om hierop te adverteren.

De voordelen van Spotify adverteren

  • 109 miljoen gebruikers van gratis accounts mét audio advertising109 miljoen gebruikers van gratis accounts mét audio advertising
  • Gebruikers besteden gemiddeld 2,5 uur per dag op het platformGebruikers besteden gemiddeld 2,5 uur per dag op het platform
  • + 24% Ad Recall Lift in vergelijking met traditionele display-advertenties+ 24% Ad Recall Lift in vergelijking met traditionele display-advertenties

Display advertising

Profiteer van onze kennis

Alles over Spotify adverteren

Wat is je doel met Spotify advertising?

Realiseer merkimpact door jouw verhaal op Spotify te vertellen. Hoe je dit bereikt? Door bijvoorbeeld een audiofragment of een videocanvas in te zetten waarbij de gebruiker tussen beluisterde nummers een videoboodschap te zien krijgt. Spotify kan in zowel de see- als thinkfase ingezet worden. Naast zichtbaarheid is het – door middel van verschillende advertentieformats – mogelijk om de Spotify-doelgroep naar je website te bewegen of tickets te laten kopen.

Welke doelgroep wil je bereiken?

Ga jij voor Spotify advertising, dan kun je door third-party data targeten op leeftijd, geslacht en specifieke interesses. Je kunt ook gebruikmaken van playlist-targeting waarbij stemming centraal staat.

Welk formaat bij welke strategie?

Binnen Spotify kun je banners inzetten, maar draait het voornamelijk om het adverteren via audio en video op mobiel en desktop. Zet een audiofragment of een video takeover in die wordt ondersteund door een afbeelding en landingspagina. Neem contact met ons op voor alle audioformatspecificaties.

Meten = weten

Spotify-campagnes zijn meetbaar door meerdere metrics die aangeven hoeveel personen je hebt bereikt en interactie hebben gehad met jouw campagne. Kliks worden meetbaar door een klikbare URL waaraan parameters worden toegevoegd. Op deze manier meten wij precies door hoe rendabel jouw Spotify-campagne is.

Onze experts

Gecertificeerde display specialisten

Sven van Nobelen

Team Lead Social Advertising

Dit kunnen we voor je doen

De onderdelen van display advertising

Blog

Relevant blog posts

Conversiekillers op je website

14 juli 2022

Mailchimp Customer Journey Builder: wat kun je ermee?

7 juli 2022

Friends of Search 2022

6 juli 2022

Daag jij ons uit voor je volgende project?

Daag ons nu uit!

Op de hoogte blijven van het laatste online nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoek overlay te sluiten.