zoeken
+31(0) 40 304 0070bel ons
Contactmail ons
menu

Video advertising

Terug naar alle specialismes

Daag ons uit!

Benieuwd wat we voor jouw online resultaten kunnen doen?

Daag ons uit!
Daag ons uit!
  1. Home
  2. Specialismes
  3. Display advertising
  4. Video advertising

Het online advertentielandschap verandert met de minuut en het aandeel van video hierin groeit snel. Marktleider op het gebied van IT en netwerken Cisco voorspelt zelfs dat in 2021 82% van het internetverkeer uit video bestaat! De helft van de adverteerders zegt hun budget voor digitale- en mobile video dan ook te blijven verhogen. Deze ontwikkeling is ergens wel logisch: Facebook, Instagram, YouTube en Snapchat zijn allemaal video-firstplatforms. Al zijn dit niet de enige platforms waarop video ads mogelijk zijn. Dit kan ook binnen bannerposities en op Digital Out of Home. Video advertising is dus hot en happening, wat betekent dat je dus echt niet achter mag en kan blijven. Heb je geen idee hoe je moet beginnen? Wij helpen je graag!

De voordelen van video advertising

  • Video versterkt de merkbeleving en vergroot storytellingVideo versterkt de merkbeleving en vergroot storytelling
  • Segmentatie en targeting zijn mogelijk op basis van interesses, engagement en aankoopintentieSegmentatie en targeting zijn mogelijk op basis van interesses, engagement en aankoopintentie
  • Meer bereik en minder waste dan traditionele mediaMeer bereik en minder waste dan traditionele media
  • Zowel gebruikers als beheerders geven de voorkeur aan videoZowel gebruikers als beheerders geven de voorkeur aan video
  • Video levert resultaat voor bereik, contactfrequentie, engagement met de content én conversiesVideo levert resultaat voor bereik, contactfrequentie, engagement met de content én conversies

Display advertising

Profiteer van onze kennis

Alles over video advertising

Even wat cijfertjes op een rij

Zowel consumenten en adverteerders als exploitanten geven op dit moment de voorkeur aan video als advertentieformaat. Voor een consument is videocontent makkelijk te verwerken en adverteerders hebben meer mogelijkheden om hun verhaal zo overtuigend mogelijk neer te zetten. Google Consumerbarometer rapporteerde in december 2018 dat 36% van de Nederlanders dagelijks online video’s bekijkt en 65% wekelijks. Bij Nederlanders onder de 45 jaar is dat zelfs 85%!

Wat is je doel met video advertising?

Video ads kun je inzetten voor verschillende marketingdoelstellingen. Wil je bouwen aan naamsbekendheid en zoek je kwalitatief bereik? Geen enkel probleem. Wil je vooral informatie overdragen en interactie met je content stimuleren? Optimaliseer dan je videocampagne op basis van engagement met content of clicks naar je site.  Daarnaast kun je met video ook traffic en leads genereren of omzet realiseren.

Welke doelgroep wil je bereiken met video advertising?

Je kunt video ads, net als bij klassieke tv-campagnes, inkopen op basis van socio-demografische kenmerken, maar de targetingopties voor video zijn nog veel gedetailleerder. Video ads zijn lokaal of regionaal inzetbaar met geografische targeting door middel van geofencing: tot op de kilometer nauwkeurig vanaf een geselecteerde GSP-locatie! Daarnaast kun je segmenteren op affinity groups en life events als verhuizen en trouwen om een relevante doelgroep te bereiken en de kwaliteit ervan te vergroten.

Wil je naast bekendheid ook een hardere conversie realiseren? Dan kun je met video ads segmenteren op groepen die recent naar jouw type product hebben gezocht. Deze ‘in-market’ en ‘custom intent’ audiences zijn een waardvolle toevoeging voor je algemene bereik.

Welk formaat bij je strategie?

Niet geheel onbelangrijk is het aanpassen van het format aan het platform waar je je video op vertoont: bij YouTube is bijvoorbeeld 16:9 het juiste format, maar voor Facebook en Instagram heb je ook een 1:1- en 9:16-versie nodig. Bij rich media-banners en Digital Out of Home gelden specifieke aanleverspecs per exploitant.

Daarnaast moet de hoofdboodschap in de eerste 3 tot 5 seconden van de video herkenbaar zijn en is de lengte van video’s in rich media-banners en social ads nooit langer dan 10 tot 15 seconden en voor YouTube zelfs maximaal 30 seconden.

Meten = weten

Het effect van video advertenties kun je meten aan de hand van CTR, het doorklikratio, naar je website of beoordelen op basis van het aantal conversies dat je ad heeft opgeleverd. Maar, zit je met je doelstellingen op awareness en consideration, dan is gerealiseerd bereik, aantal impressies, aantal videoweergaves en de mate waarin de video is afgekeken (View Through Rate) veel relevanter.

Wil je meer inzicht in het effect van een videocampagne op je brandingdoelstellingen? Ga dan voor een Brand Lift Study die zowel bij YouTube als bij Facebook/Instagram beschikbaar is. Een Brand Lift Study meet de effecten bij een kijkersgroep en een controlegroep en geeft aan in welke mate de campagne bijdraagt aan een stijging in naamsbekendheid, in advertentieherinnering of in aankoopintentie.

Onze experts

Gecertificeerde display specialisten

Sven van Nobelen

Team Lead Social Advertising

Dit kunnen we voor je doen

De onderdelen van display advertising

Meer weten over video advertising?

Neem contact op met Bart van de Laak!
E-mail:Telefoon:
bartvandelaak@happyhorizon.com+31(0) 40 304 0070
Neem contact met ons op
Bart van de LaakBusiness Development Manager

Blog

Relevant blog posts

De 6 voordelen van een vlogger

13 november 2018

Daag jij ons uit voor je volgende project?

Daag ons nu uit!

Op de hoogte blijven van het laatste online nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoek overlay te sluiten.