zoeken
+31(0) 40 304 0070bel ons
Contactmail ons
menu

Google Shopping

Terug naar alle specialismes

Daag ons uit!

Benieuwd wat we voor jouw online resultaten kunnen doen?

Daag ons uit!
Daag ons uit!
  1. Home
  2. Specialismes
  3. SEA (search engine advertising)
  4. Google Shopping

Gebruik je jouw platform vooral om producten te verkopen? Voor webwinkels zijn Shopping-campagnes een dankbare uitbreiding in Google. Dankzij Google Shopping promoot je jouw producten direct met afbeelding en prijs in de zoekresultaten van potentiële klanten, of ze nu thuis winkelen of onderweg zijn. Je betaalt alleen als je doelgroep doorklikt naar je website of informatie over jouw winkelvoorraad bekijkt. Onze Google Shopping-specialisten weten wat wel en niet werkt voor jouw doelgroep(en).

De voordelen van Google Shopping

  • Visueel aantrekkelijk zichtbaar in zoekresultatenVisueel aantrekkelijk zichtbaar in zoekresultaten
  • Toon direct het assortiment van je webshopToon direct het assortiment van je webshop
  • Inzetbaar in meerdere fases van de customer journeyInzetbaar in meerdere fases van de customer journey

SEA-diensten

Profiteer van onze kennis

Alles over Google Shopping

Wat is Google Shopping?

Een Shopping-advertentie toont een foto van je product met onder andere de titel, prijs en winkelnaam. Met een Shopping-campagne promoot je het aanbod van je webshop of winkel en trek je meer verkeer, relevante leads en zorgt het zelfs voor directe aankopen. Deze vorm van online marketing werkt met een Google Shopping-feed: een bestand als informatiebron met kenmerken over alle producten in het assortiment van je webshop zoals een afbeelding en de beschikbaarheid. De Google Shopping-feed is dynamisch en verandert mee met wisselingen in bijvoorbeeld assortiment, prijzen of beschikbaarheid.

Waar helpt Google Shopping in de customer journey?

Google Shopping is op verschillende momenten van het beslissingsproces relevant. Shopping-campagnes zijn goed in te zetten tijdens het oriëntatieproces van een potentiële klant, maar ook om een laatste zetje te geven tot het plaatsen van een bestelling. Bovendien zorgt een combinatie met andere specialismes – zoals SEO of display advertising – ervoor dat je over de hele breedte van de customer journey zichtbaar bent bij je doelgroep(en). De precieze invulling van de Shopping-strategie hangt dus af van je doelstellingen. Om een online marketingstrategie overzichtelijk te definiëren, gebruiken wij het See-Think-Do-Care-model. Ligt de focus op conversie en rendement? Dan ligt het zwaartepunt bijvoorbeeld op de Do-fase met onder andere Shopping. Als ervaren Google Shopping-bureau kun je bij ons terecht voor goed advies.

Onze experts

Gecertificeerde SEA specialisten

Wij zijn ‘Google Premium Partner‘. Daarnaast zijn alle Happy SEA specialisten ‘Google Ads Certified’. Dit betekent dat ze jouw campagnes op de juiste manier interpreteren, beheersen en optimaliseren.

Dit kunnen we voor je doen

De onderdelen van SEA

Blog

Relevant blog posts

Gratis zichtbaarheid in Google Shopping vanaf oktober

9 oktober 2020

Daag jij ons uit voor je volgende project?

Daag ons nu uit!

Op de hoogte blijven van het laatste online nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoek overlay te sluiten.