zoeken
+31(0) 40 304 0070bel ons
Contactmail ons
menu

Zoekmachine optimaliseren (SEO)

Terug naar alle specialismes

Daag ons uit!

Benieuwd wat we voor jouw online resultaten kunnen doen?

Daag ons uit!
Daag ons uit!
  1. Home
  2. Specialismes
  3. SEO (search engine optimization)

Wil je beter vindbaar zijn in zoekmachines zoals Google en Bing? Met Search Engine Optimization (SEO) scoor je meer online bekendheid en trek je de juiste bezoekers naar je website. Het resultaat van SEO-optimalisatie laat vaak even op zich wachten, maar je krijgt er een langdurig effect voor terug. Namelijk: meer relevante bezoekers én conversies. Bovendien is het een budgetvriendelijk specialisme: je bereikt onbetaalde topposities die relevant zijn voor de zoekintentie van jouw doelgroep(en).

De voordelen van zoekmachine optimalisatie

  • Zorgt voor gratis klikken van relevante bezoekersZorgt voor gratis klikken van relevante bezoekers
  • Verbetert de overall kwaliteit van je websiteVerbetert de overall kwaliteit van je website
  • Inzetbaar in elke fase van de customer journeyInzetbaar in elke fase van de customer journey

SEO-specialismes

Wat is zoekmachine optimalisatie?

SEO-optimalisatie, oftewel search engine optimization, is een online marketingspecialisme dat zorgt dat jouw website organisch op relevante zoektermen in zoekmachines scoort. Zoekmachine optimalisatie is een duurzame strategie: het duurt een tijdje voordat de resultaten van je inspanningen zichtbaar zijn, maar met de juiste kennis en een gezonde dosis doorzettingsvermogen behaal je stabiele topposities.

Ieder traject is maatwerk, want iedere klant heeft andere doelen. Een campagne kan gemaakt worden op basis van een huidige campagne maar kan ook volledig nieuw zijn

De 3 pijlers van SEO

Techniek, content & autoriteit

Pijler 1: Techniek

Een goede technische invulling van je website vormt een stevig fundament voor een goede vindbaarheid in zoekmachines. Wij als SEO-expert weten dat technische ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen, daarom houden we deze continu in de gaten. Wij laten een grondige technische SEO-analyse los op je website en brengen over de bevindingen een adviesrapport uit. Met dit rapport in de hand, wordt de website in één keer goed geoptimaliseerd door de webbouwer.

Pijler 2: Content

SEO geoptimaliseerde content, zoals tekst, afbeeldingen en video’s, is een onmisbare voorwaarde voor een goede organische vindbaarheid. Het is belangrijk om naar statische content op basis van een zoektermenonderzoek, ook dynamische content te creëren en publiceren zoals blogposts. Door deze vorm van content consequent terug te laten ben je de concurrentie te slim af. Wat voor content je ook zoekt: onze contentspecialisten kunnen het voor je creëren.

Pijler 3: Autoriteit

Last but not least is linkbuilding. Dit specialisme draait om het werven van links van externe websites die verwijzen naar jóuw website. Hierdoor groei je in waarde en bereik je hogere positie in zoekmachines. Linkbuilding is een erg arbeidsintensief proces wat eigenlijk nooit af is. Onze linkbuildingspecialisten controleren graag de kwaliteit en meerwaarde van de links die op dit moment naar je pagina linken, om vervolgens actief nieuwe te zoeken.

Waar helpt zoekmachine optimalisatie in de customer journey?

Zoekmachine optimalisatie kan over de hele customer journey een belangrijke rol spelen. Om een online marketingstrategie overzichtelijk te definiëren, gebruiken wij als SEO-bureau het See-Think-Do-Care-model. Je potentiële klanten oriënteren zich vaak via een zoekmachine en komen tijdens hun zoektocht in aanraking met jouw merk (See-fase), raken bij het bekijken van jouw content overtuigd van je autoriteit (Think-fase) en maken daarom de beslissing om voor jouw product of dienst te kiezen (Do-fase). SEO werkt fijn samen met andere specialismes zoals display advertising, SEA of conversieoptimalisatie.

Onze experts

Gecertificeerde SEO specialisten

Wij zijn ‘Searchmetrics Ruby Partner‘. Daarnaast hebben alle Happy SEO-experts alle kennis in huis om jouw website op een goede positie te krijgen. Zo zijn zij bijvoorbeeld ‘Searchmetrics Certified Professional’ en ‘Google Analytics Certified’.

Dit kunnen we voor je doen

De onderdelen van SEO

Op zoek naar een SEO-bureau?

Neem contact op met Bart van de Laak!
E-mail:Telefoon:
bartvandelaak@happyhorizon.com+31(0) 40 304 0070
Neem contact met ons op
Bart van de LaakBusiness Development Manager

Blog

Relevant blog posts

Friends of Search 2022

6 juli 2022

Verbod Google Analytics wegens schending AVG

25 januari 2022

Daag jij ons uit voor je volgende project?

Daag ons nu uit!

Op de hoogte blijven van het laatste online nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoek overlay te sluiten.