Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoek overlay te sluiten.

Zoekmachine
optimaliseren (SEO)

Terug naar alle specialismes

Daag ons uit!

Benieuwd wat we voor jouw online resultaten kunnen doen?

Home Specialismes SEO (search engine optimization)

Wil je beter vindbaar zijn in zoekmachines zoals Google en Bing? Met Search Engine Optimization (SEO) scoor je meer online bekendheid en trek je de juiste bezoekers naar je website. Het resultaat van SEO-optimalisatie laat vaak even op zich wachten, maar je krijgt er een langdurig effect voor terug. Namelijk: meer relevante bezoekers én conversies. Bovendien is het een budgetvriendelijk specialisme: je bereikt onbetaalde topposities die relevant zijn voor de zoekintentie van jouw doelgroep(en).

De voordelen van SEO

  • Zorgt voor gratis klikken van relevante bezoekers
  • Verbetert de overall kwaliteit van je website
  • Inzetbaar in elke fase van de customer journey

Wat is SEO?

Zoekmachineoptimalisatie, oftewel search engine optimization, is een online marketing specialisme dat zorgt dat jouw website organisch op relevante zoektermen in zoekmachines scoort. Zoekmachineoptimalisatie is een duurzame strategie: het duurt een tijdje voordat de resultaten van je inspanningen zichtbaar zijn, maar met de juiste kennis en een gezonde dosis doorzettingsvermogen behaal je stabiele topposities.

Ieder traject is maatwerk, want iedere klant heeft andere doelen. Een campagne kan gemaakt worden op basis van een huidige campagne maar kan ook volledig nieuw zijn

De 3 pijlers van SEO

Techniek, content & autoriteit

Pijler 1: Techniek

Een goede technische invulling van je website vormt een stevig fundament voor een goede vindbaarheid in zoekmachines. Technische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op, daarom houden we deze continu in de gaten. We laten een grondige technische analyse los op je website en brengen over de bevindingen een adviesrapport uit. Met dit rapport in de hand, wordt de website in één keer goed geoptimaliseerd door de webbouwer.

Pijler 2: Content

SEO geoptimaliseerde content, zoals tekst, afbeeldingen en video’s, is een onmisbare voorwaarde voor een goede organische vindbaarheid. Het is belangrijk om naar statische content op basis van een zoektermenonderzoek, ook dynamische content te creëren en publiceren zoals blogposts. Door deze vorm van content consequent terug te laten ben je de concurrentie te slim af. Wat voor content je ook zoekt: onze contentspecialisten kunnen het voor je creëren.

Pijler 3: Autoriteit

Last but not least is linkbuilding. Dit specialisme draait om het werven van links van externe websites die verwijzen naar jóuw website. Hierdoor groei je in waarde en bereik je hogere positie in zoekmachines. Linkbuilding is een erg arbeidsintensief proces wat eigenlijk nooit af is. Onze linkbuildingspecialisten controleren graag de kwaliteit en meerwaarde van de links die op dit moment naar je pagina linken, om vervolgens actief nieuwe te zoeken.

Waar helpt zoekmachineoptimalisatie in de customer journey?

Zoekmachine optimalisatie kan over de hele customer journey een belangrijke rol spelen. Om een online marketing strategie overzichtelijk te definiëren, gebruiken wij het See-Think-Do-Care-model. Je potentiële klanten oriënteren zich vaak via een zoekmachine en komen tijdens hun zoektocht in aanraking met jouw merk (See-fase), raken bij het bekijken van jouw content overtuigd van je autoriteit (Think-fase) en maken daarom de beslissing om voor jouw product of dienst te kiezen (Do-fase). SEO werkt fijn samen met andere specialismes zoals display advertising, SEA of conversieoptimalisatie.

Onze experts

Gecertificeerde SEO specialisten

Dit kunnen we voor je doen

De onderdelen van SEO

Op zoek naar een SEO-bureau?

Neem contact op met Suzanne Engel!
Suzanne Engel
Suzanne Engel Accountmanager

Hoera!

Invest Online gaat verder als Happy Idiots Apeldoorn.

Lees verder

Daag jij ons uit voor je volgende project?

Daag ons nu uit!