zoeken
+31(0) 40 304 0070bel ons
Contactmail ons
menu

SEO techniek

Terug naar alle specialismes

Daag ons uit!

Benieuwd wat we voor jouw online resultaten kunnen doen?

Daag ons uit!
Daag ons uit!
  1. Home
  2. Specialismes
  3. SEO (search engine optimization)
  4. SEO techniek

SEO draait om het vinden van de perfecte zoekwoorden en die integreren in je website, zodat je vindbaar wordt voor je doelgroep. Want: ben je vindbaar, dan stijgt het aantal websitebezoekers en automatisch ook het aantal leads en conversies. Maar, goede content op basis van de juiste zoekwoorden en een sterk linkprofiel zijn niet de enige 2 dingen die tellen. Ook technische SEO speelt een grote rol. De basis ligt namelijk in het hebben van een website die SEO-technisch piekfijn op orde is. Waar je allemaal op moet letten? Dat vertellen we je graag.

Waar we op letten

  • WebsitesnelheidWebsitesnelheid
  • Is de technische basis van je website gezond?Is de technische basis van je website gezond?
  • Staat techniek gebruiksvriendelijkheid in de weg?Staat techniek gebruiksvriendelijkheid in de weg?

SEO-diensten

Profiteer van onze kennis

Alles over SEO en techniek

Waarom een technische SEO-scan?

Zonder zo’n gezonde basis is het een stuk lastiger om vindbaar te zijn in de bekende zoekmachines als Bing en Google. Dat is niet het enige: je overige campagnes, voor bijvoorbeeld SEA of social, profiteren er ook van als je website technisch sterk in z’n schoenen staat. Daarom beginnen we altijd met een technische SEO-scan van je website. Een technisch sterke website heeft ook invloed op de gebruiksvriendelijkheid. Zo is de snelheid van je website bijvoorbeeld een belangrijke rankingfactor.

Hoe gaan we te werk in een technische SEO-scan

We beginnen een SEO-traject altijd met een technische SEO-analyse van je website. Hierin controleren we je website op een x-aantal punten. Hieronder zie je slechts een greep uit de punten die we in een technische scan voor je controleren en verwerken in een document. Dit document kun je delen met je developers om zo de website op het gebied van SEO technisch te optimaliseren. Als je wil kunnen wij natuurlijk ook het contact met je developers voor je oppakken.

De aandachtspunten

Indexatie

Worden alle relevante URL’s door zoekmachines gevonden en geïndexeerd of misschien juist een te groot aantal?

Robots.txt en XML-sitemap

Zijn deze beide aanwezig en op de juiste manier opgesteld en geïmplementeerd?

Snelheid

Voldoet je website aan de snelheidsnorm voor zowel zoekmachines als gebruikers en waar zitten de knelpunten?

Interne links

Maakt je website juist gebruik van interne links en bevatten deze ook geen onnodige redirects waardoor linkjuice wordt verspild?

Veiligheid

Heeft je website een HTTPS-versie en een juist SSL-certificaat?

Structured data

Maakt je website gebruik van structured data? Hiermee verrijk je je zoekresultaten in Google en maak je het eenvoudiger voor zoekmachines om data zoals reviews, prijzen, productinformatie te vergaren.

Technisch onderhoud van je website

Net zoals een auto heeft je website ook regelmatig onderhoud nodig. Wij adviseren daarom ook om zo nu en dan en bij websiteaanpassingen (nieuw design, nieuwe categorieën enz.) je website te laten controleren op de meest relevante technische punten. Als SEO onderdeel is van je online marketing bij ons dan zorgen wij ervoor dat je website continue gemonitord wordt op het gebied van techniek. Want, ook op het gebied van SEO geldt: voorkomen is beter (én goedkoper!) dan genezen.

Onze experts

Gecertificeerde SEO-specialisten

Wij zijn ‘Searchmetrics Ruby Partner’. Daarnaast hebben alle Happy SEO-specialisten alle kennis in huis om jouw website op een goede positie te krijgen. Zo zijn zij bijvoorbeeld ‘Searchmetrics Certified Professional’ en ‘Google Analytics Certified’.

Dit kunnen we voor je doen

De onderdelen van SEO

Blog

Relevant blog posts

Friends of Search 2022

6 juli 2022

SEO als Black Friday Marketing tool

13 oktober 2021

Een snelle website in 5 stappen

12 oktober 2020

Daag jij ons uit voor je volgende project?

Daag ons nu uit!

Op de hoogte blijven van het laatste online nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoek overlay te sluiten.