zoeken
+31(0) 40 304 0070bel ons
Contactmail ons
menu

Zoekwoordenonderzoek

Terug naar alle specialismes

Daag ons uit!

Benieuwd wat we voor jouw online resultaten kunnen doen?

Daag ons uit!
Daag ons uit!
 1. Home
 2. Specialismes
 3. SEO (search engine optimization)
 4. Zoekwoordenonderzoek

Organisch beter vindbaar zijn in zoekmachines begint altijd met een uitgebreid zoekwoordenonderzoek. Voor SEO is het van groot belang precies te weten waar je doelgroep zoekt, zodat je vervolgens je pagina’s hierop kan optimaliseren. Ben je vindbaar op relevante zoekwoorden? Dan trek je binnen no time meer relevante bezoekers naar je website én genereer je meer conversies. Een uitgebreid zoekwoordenonderzoek is dan ook áltijd de basis van een SEO-traject. Wij, met een team vol SEO-specialisten, weten precies hoe we zo’n zoekwoordenonderzoek moeten aanpakken en helpen je graag.

De voordelen van een zoekwoordenonderzoek

 • Dé basis voor een goede SEO-strategie en sitestructuurDé basis voor een goede SEO-strategie en sitestructuur
 • Inzicht in relevante zoektermen Inzicht in relevante zoektermen
 • Inzicht in de mate van concurrentie per zoektermInzicht in de mate van concurrentie per zoekterm
 • Je ontdekt content gapsJe ontdekt content gaps
 • Je content sluit aan op de zoekintentieJe content sluit aan op de zoekintentie

De toepassingen van een zoekwoordenonderzoek

 • Het geeft inzicht in gemiddelde zoekvolumes van zoekintentieHet geeft inzicht in gemiddelde zoekvolumes van zoekintentie
 • Het geeft input voor contentcreatieHet geeft input voor contentcreatie
 • Input voor het opzetten van Google AdsInput voor het opzetten van Google Ads

SEO-diensten

Profiteer van onze kennis

Alles over een zoekwoordenonderzoek

Wat is een zoekwoordenonderzoek?

Een zoekwoordenonderzoek is een document waar je alle relevante zoekwoorden voor jouw business, inclusief de maandelijkse volumes in terugvindt. Op deze manier krijg je inzicht in de populariteit van bepaalde woorden en weet je hoe vaak er gemiddeld per maand naar een specifiek zoekwoord wordt gezocht. We kunnen targeten op verschillende locaties en zo’n onderzoek geeft daarnaast ook inzicht in de concurrentie. In een zoekwoordanalyse selecteren we de meest relevante zoekwoorden en brengen we hier een focus in aan. Jij wordt in dit proces zeker niet vergeten: we kiezen die zoekwoorden samen!

Met linkbuilding focussen op zoekwoorden

Met linkbuilding focus je je vervolgens ook op de woorden uit de zoekwoordanalyse. We rapporteren de focuszoekwoorden maandelijks in onze rapportage, zodat je altijd up-to-date bent van de laatste ontwikkelingen. Daarin zie je de progressie terug die we maken en zie je de huidige posities van die maand terug.

De Idiots-werkwijze

Voordat we van start gaan met een zoekwoordanalyse is het belangrijk om samen het SEO-traject in te duiken en alles te bespreken in een kick-off. Hebben we alle informatie die we nodig hebben? Dan gaan we aan de slag met de opstart van het traject, waarvan het zoekwoordenonderzoek een belangrijk onderdeel is. Op basis van de zoekwoorden die hieruit rollen bepalen we  je sitestructuur, content en de focus voor linkbuilding.

Tools voor het bepalen van de zoekwoorden

Hiervoor maken we gebruik van verschillende tools om de beste inzichten te krijgen zodat we jou een zo compleet mogelijk document kunnen geven. Denk aan de Google Ads zoekwoordplanner en Searchmetrics. In combinatie met gezond verstand geven deze tools de zoekwoorden en bijbehorende suggesties die we nodig hebben om de focus te kunnen bepalen. Zo’n zoekwoordenonderzoek leveren we altijd in meerdere versies op: we betrekken jou hierin zodat je kan aangeven wat wel of niet belangrijk is voor je business. Op deze manier komen we altijd tot de beste versie.

Onze experts

Gecertificeerde SEO specialisten

Wij zijn ‘Searchmetrics Ruby Partner’. Daarnaast hebben alle Happy SEO specialisten alle kennis in huis om jouw website op een goede positie te krijgen. Zo zijn zij bijvoorbeeld ‘Searchmetrics Certified Professional’ en ‘Google Analytics Certified’.

Dit kunnen we voor je doen

De onderdelen van SEO

Blog

Relevant blog posts

Zo breng je razendsnel je SEO-concurrentie in kaart

2 september 2019

Mailchimp Customer Journey Builder: wat kun je ermee?

7 juli 2022

Daag jij ons uit voor je volgende project?

Daag ons nu uit!

Op de hoogte blijven van het laatste online nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoek overlay te sluiten.